Aluksi

Seison starttiviivalla valmiina lähtöön. En tiedä onko alku oikein. En oikeastaan ole alussa, enkä lopussa. Edellisen kerran olen kirjoittanut ensimmäisen postauksen omaan blogiini P.Ohatta yli 8 vuotta sitten. Se on pitkä aika.

On enemmän kuin todennäköistä, että löysit tämän jutun juuri P.Ohatan kautta. Jos et tunne P.Ohattaa, niin hän oli setelinippua kädessään pitävä lihava sika. P.Ohatta tavoitteli taloudellista riippumattomuutta 35-ikävuoteen mennessä. Noin 99,99%:n todennäköisyydellä tuo tavoite epäonnistuu. Enemmän kuin rahasta, kyse oli paremman elämän tavoittelusta. Minä vain luulin, että siihen tarvitaan enemmän rahaa. Nyt ajattelen, että enemmän ei ole koskaan tarpeeksi.

Tämä blogi ei todennäköisesti tule merkittävästi poikkeamaan P.Ohatan aiheista.

Kirjoitan edelleen rahasta, mutta paljon vähemmän kuin ennen. Kirjoitan kaikesta, minne uteliaisuuteni minut vie. Kirjoitan hyvin epäsäännöllisesti ja saat tilattua jutut sähköpostiin sivun alareunasta. Kirjoitan yhä hyvästä tai paremmasta elämästä. Kirjoitan yhä siitä, mitä teen. Kirjoitan työelämästäni ja vapaa-ajastani. Sanon yhä äänen asioita, jotka moni muu hoitaisi vain nielaisemalla. Kirjoitan suoraan ja avoimesti. Ennen kaikkea kirjoitan omalla naamallani ja nimelläni.

Toivon, että sinä saat paljon ideoita ja elämyksiä tarinoideni myötä.

Miksi kirjoitan?

Kirjoitan, koska se on minun tapani ajatella. Aivoni eivät yksinkertaisesti sovellu nopeampiin kommunikaation muotoihin. Lisäksi pidän kirjoittamisesta ja toistaiseksi saamani palaute on vain lisännyt intoa kirjoittamiseen. Se on yksinkertaisesti yksi parhaista fiiliksistä, kun tarinoistani on ollut iloa myös muille. Esimerkiksi viime viikolla sain lukea tällaisen viestin.

Olet ollut minulle suuri inspiraatio ja ilman sinua en varmasti olisi näin pitkällä tällä matkallani kohti tavoitteitani. Olet ihan oikeasti muuttanut ainakin minun elämääni kohti parempaa, kiitos siitä!

Eipä kestä!

Rehellisyyden nimissä sanon kuitenkin, että suurin osa tekstistäni ei ole hyödyllistä. Onneksi paskan joukkoon on mahtunut myös muutama timantti. Jatkossa yritän ja toivon, että pystyisin kirjoittamaan hyödyllisempää tekstiä ja välillä pääsemään asiaan alle 2K sanan saatteella.

Lopuksi

Tiedän, että moni on odotellut ja toivonut uusia tarinoita. Masennuksesta toipuminen ei ole kivaa eikä kovin nopeata puuhaa. Nyt voin oikein hyvin ja energiaa on vihdoin niin paljon, että sitä on satunnaisesti pakko purkaa myös tekstinä eetteriin.

Tervetuloa seuraamaan tarinoitani! Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan somessa tai meilillä. Linkit etusivulla. Ehkä jossain välissä saan aikaiseksi myös kommentointimahdollisuuden blogiin, mutta yksityisyyttä varjelevan kommentoinnin toteuttaminen on aina hieman isompi homma kuin esimerkiksi Disqus tai joku muu vastaava ällötys.

Tällä sivustolla ei ole mitään seurantaa käytössä. Käyttömukavuuden parantamiseksi on mahdollista valita kirkas tai tumma teema. Tumma teema tallentaa selaimen local storageen arvon “Dark”, mutta mitään seurantaa siihen ei liity. Yritin ottaa kaiken vakoilun pois myös meiliin toimitettavista artikkeleista ja tästä voi laittaa palautetta, jos se ei onnistunut.

Tervetuloa ja toivottavasti nautit lukemisesta!