Inspiraation puutetta?

Inspiraation puutetta?

Kun on syventynyt valitsemaansa aiheeseen tietyn aikaa, syntyy tunne, että tuntee aiheen. Kun jatkaa syventymistä, huomaa olevansa täysin väärässä. Mitä enemmän oppii, sitä enemmän näyttäisi opittavaa olevan jäljellä. Välillä erehdyn itse luulemaan, että tiedän jotain säästämisestä ja aikaisesta eläköitymisestä. Ehkä tiedänkin, mutta asioiden ymmärtäminen on asia erikseen. Onneksi aina silloin tällöin vastaan tulee vastaan asioita, jotka saavat minut ymmärtämään taloudellista riippumattomuutta entistä paremmin.

Tällä kertaa vastaan tuli Mr. Money Mustachen uusin postaus ja siihen liittyvä loistava “TED-talk-tyylinen” videoesiintyminen. En edes yritä tässä vaiheessa kuvailla mistä videossa puhutaan ja mitä pointteja siinä otetaan esille. Sen verran voin sanoa, että kyseessä on omalta osaltani ehdottomasti tämän viikon parhaiten käytetty puolituntinen. Uskon, että se voi olla sitä myös sinulle.

Videon löydät postauksen How to be Happy Rich and Save the World lopusta. Kun olet katsonut leffan, voit jatkaa lukemista.

Yksi esityksen pointeista särähti omaan korvaani, koska olen viimeaikoina joutunut tekemään aiheeseen liittyvää pohdintaa.

“Työ on parempaa, jos et tarvitse siitä saatavaa rahaa.”

Työn tekeminen vain rahan takia ei varmasti ole optimaalinen tilanne. Hengissä selviytyminen on tietysti hyvä motivaation lähde, mutta sekin on ainakin meillä suhteellista. Lyhyesti sanottuna raha ei ole yleensä paras motivaation lähde.

Vielä mielenkiintoisemmaksi ajatus muuttuu, kun se käännetään päälaelleen.

“Jos työ on parempaa kun ei tarvitse siitä saatavaa rahaa, voiko rahan saaminen muuttaa työn huonommaksi?”

Ensimmäinen ajatus on, että ei tietenkään voi. Jos löydät unelmatyösi ja saat siitä vielä palkkaa, niin mikä voisi olla sen parempaa? Täytyy muistaa, että rahan vastaanottaminen työsuorituksen vastikkeena tuo mukanaan velvollisuuden. Velvollisuus tarkoittaa sitä, että asia täytyy hoitaa halusit tai et. Jos asian on aikaisemmin halunnut tehdä omasta tahdosta, saattaa vapaa tahto vaihtua rahan ansiosta taakaksi.

Kuvitellaan, että naapurin iäkäs rouva tulee kysymään sinulta, että voisitko leikata hänen nurmikkonsa. Suostut, leikkaat nurmikon ja tunnet auttaneesi. Saat palkkana ison kiitoksen ja leveän hymyn. Eittämättä tulet itsekin hyvälle tuulelle.

Sitten rouva kysyy, että voisitko tehdä saman joka toinen viikko 12 euron tuntipalkalla.

Tilanne muuttuu, koska toisille meistä 12 eurossa on kyse palkinnosta, mutta toisilla omasta halusta tehty työ muuttuu tässä kohtaa taakaksi. Et tietenkään voi kieltäytyä, koska tästä seuraisi seitsemän vuoden epäonni.

Ymmärrän, että siinä on iso ero tarvitseeko työstä saatavan rahan vai saako sitä lainkaan enkä oleta, että oman ajatuksen juoksuni on tässä kohtaa kaikille aivan kirkasta. Eikä sen edes tarvitse olla ottaen huomioon, että kello on noin 2 yöllä. Ehkä minä katsoin MMM:n esiintymisen erilaisten linssien läpi kuin sinä. Ehkä sinulle herää taas jotain uusia ajatuksia omistani.

Oli miten oli – meidän jokaisen olisi välillä hyvä pohtia sitä, että miksi päätämme tehdä elämässämme juuri niitä asioita joita teemme.

<< Special Edition - Kuukausikatsaus 9 2016 - 225 630
Poweria salkun seurantaan - Osa 2 - graafit >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑