Kuukausikatsaus 01 2018 - 282 892

Kuukausikatsaus 01 2018 - 282 892

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti:

  • Nettotulot 4 472 €
  • Kustannukset 1 119 €
  • Säästöprosentti 75 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 3 618 euroa ja osinkoja puolestaan kilahti tilille ennakonpidätysten jälkeen 183 euroa. Lisäksi muita tuloja sain 671 euroa. Muut tulot olivat päivärahoja, kulukorvauksia sekä synttärilahja.

Menoissa suurimmat erät olivat asuntolaina, vastikkeet ja ravintoloissa syöminen.

Kuukauden aikana menot olivat nykyiseen tilanteeseen nähden ihanteelliset. Ei juurikaan ylimääräistä tai suurempia hölmöilyjä.

Lisäksi vuoden ensimmäiseen katsaukseen täytyy aina tuoda jotain uutta. Tällä kertaa päätin lisätä edellisen 12 kuukauden kulutuksen keskiarvon näkyviin. Ajatuksena luonnollisesti se, että näin muistan kiinnittää siihen huomiota muutenkin kuin kerran vuodessa. Ei tule sitten elintasoinflaatio yllätyksenä vuoden lopussa. Samalla päivittelin vähän taulukoiden ulkonäköä. Näihin täytyy tehdä pikku viilausta vielä ennen seuraavaa kuun vaihdetta (pahoittelut esimerkiksi jenkkiformaateista).

Muuta:

  • Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot
  • Töissä nautin joka päivä lounaan, mikä näkyy ravintolakuluissa
  • Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Kuukauden aikana nähtiin pitkästä aikaa hieman mollivoittoisempaa markkinaa. Joissakin lehdissä puhuttiin jo pörssiromahduksesta, vaikka siitä oltiin vielä kaukana. Ei tietenkään ole kiva nähdä salkun sulavan edes lyhyellä aikavälillä, mutta prosentin tai parin heilahdus on vielä hyvin kaukana romahduksesta. En silti pistäisi pahakseni, vaikka vähän edullisemmallakin saisi ostoksia tehtyä. Tässä kuussa niitä en harrastanut.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä. Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä pientä muutosta sijoitus- ja nettovarallisuudessa.

MUUT TUNNUSLUVUT

Tunnusluvut ovat lähtöisin muuttuvista tavoitteistani ja lisään ne mukaan, jotta tiedän tekeväni oikeita asioita suhteessa siihen mitä haluan. Tai ainakin minkä kuvittelen olevan oikeita asioita. Luvuissa ensimmäinen numero on aikaansaannos ja jälkimmäinen tavoite. Lisää lukujen taustoista voit lukea täältä.

  • Terveys – 4/12
  • Itsensä kehittäminen – 3420/3420
  • Työ – 20 / 20

LOPUKSI

Kuukausi oli ihanan upea ja säästämisen näkökulmasta täyttä timanttia. Ei yllätyksiä vaan hyvää perustekemistä. Tulot olivat poikkeuksellisen hyvät ja niissä on varmasti suurta vaihtelua ainakin lähitulevaisuudessa. Tulojen taustoista kirjoitin tarkemmin edellisessä artikkelissa – Puhelinmyyjä vai toimitusjohtaja.

Toivottavasti oma kuukautesi oli vähintään yhtä maistuva!

<< Puhelinmyyjä vai toimitusjohtaja
Kuukausikatsaus 02 2018 - 287K >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑