Kuukausikatsaus 01 2019 - 311K

Kuukausikatsaus 01 2019 - 311K

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni kahden hengen ja yhden koiran taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti:

  • Nettotulot 400 €
  • Kustannukset 572 €
  • Säästöprosentti  – 43 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ei kertynyt ansiotuloja, osinkotuloja tai ETF:ien jakamia tuottoja. Kaikki tulot olivat muita tuloja. Muut tulot johtuivat siitä, että minua muistettiin vanhenemisen johdosta.

Menoissa ei tapahtunut kuukauden aikana juuri mitään ja luvut ovat hyvin saman tyyliset kuin joulukuussa. Käytännössä kaikki aika on mennyt opiskeluun ja taas tuli hommattua pari kurssia lisää.

Kuukauden kulutuksen lisäksi seuraan edellisten 12 kuukauden kulujen liukuvaa keskiarvoa. Näin muistan kiinnittää siihen huomiota muutenkin kuin kerran vuodessa. Keskimääräinen kulutus antaa parhaan kuvan siitä, että kuinka suuren eläkekassan tarvitsen.

Muuta: * Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot * Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista * Raportoin oman osuuteni kuluista kahden hengen taloudessa, joten jotkut kategoriat näyttävät omalta osaltani pyöreätä nollaa * Työaika kuluvana kuukautena 0 %

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Kuukauden aikana en tehnyt muutoksia, mutta markkinoilla näyttäisi olleen aika rallia. Tosin luvut helmikuun puolelta, kun en taas ajoissa muistanut ottaa ylös.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä.

Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Edelliseen kuukauteen verrattuna on nähtävissä reilusti muutosta markkinoiden rytmissä. Menojen keskiarvon pienentymisen johdosta eläkekassan riittoisuus turposi merkittävästi.

LOPUKSI

Monille tammikuu saattoi olla vain yksi kuukausi muiden joukossa. Blogini kannalta kyse on historiallisesta tapahtumasta. Ensimmäistä kertaa ikinä koskaan päädyin kuukauden luvuissa pakkaselle. Tuhlasin lähes 1,5 kertaa tulojeni verran. Isossa mittakaavassa vajaan parin sadan tappiolla ei tietenkään ole mitään merkitystä. Ja aina voi jossitella, että omaisuus kasvoi paperilla oikein mukavasti. Silti kyse on historiallisesta merkkipaalusta.

Epäilin, että menoni eivät pysyisi yhtä alhaisella tasolla kuin viimekuukausina, mutta toistaiseksi sama linja näyttäisi jatkuvan. En varsinaisesti yritä säästää, mutta blogia seuranneena tiedät minun hurahtaneen ohjelmointiin. Tämän vuoden puolella aiheen parissa vietettyjä tunteja on kertynyt keskimäärin reilut 50 viikossa, joten ihan kauheasti ei ole energiaa muuhun riittänyt.

En tiedä johtaako ahkera opiskeluni koskaan mihinkään, mutta uskoisin siitä syntyvän hyviä asioita. Veikkaisin, erottuvani joukosta, koska ihan kaikki eivät pysty tai viitsi laittaa samanalaista panosta tekemisiinsä. Toisaalta panostaminen ja tulokset ovat täysin eri asioita. Se ainakin on varmaa, että suunnittelemani talouden hallinnan sovelluksen valmistuminen on vain ajan kysymys. Tosin vielä puhutaan kuukausista.

Olen jonkinlaisia yrityksiä tehnyt aikaisemminkin ohjelmoinnin pariin, mutta koskaan en ole päässyt puusta pidemmälle. Nyt asiat ovat jostain syystä alkaneet loksahdella kohdilleen. On jännä ilmiö, miten muutaman päivän voi olo olla kuin täydellä idiootilla ja sitten yhtäkkiä neljäntenä päivänä kaikki muuttuu. Mutta tästä lisää myöhemmin, kun maltan nipistää kirjoittamiselle tunteja.

Huomasin myös viime vuoden tilinpäätöksen unohtuneen, joten yritän saada sellaisen piakkoin aikaiseksi.

<< Kanarialla aurinko paistaa aina — Juuson tarina
Downshiftauksen vuosi - tilinpäätös 2018 >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑