Kuukausikatsaus 07 2019 - 325K

Kuukausikatsaus 07 2019 - 325K

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni kahden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti (suluissa vuosi tähän mennessä): * Nettotulot ilman pääomatuloja 1 307 € * Kustannukset 4 808 € * Säästöprosentti  – 268 % (-16 %)

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ei kertynyt ansiotuloja, mutta ansiopäivärahaa sain 1 307 euroa. Säästöprosenttiin lasken mukaan kaikki eläkekassan ulkopuoliset tulot. Sijoitusten tuotot ovat jo mukana tuottoarvioissa, joten eläkkeen kannalta merkitsevää on säästöprosentti uudesta rahasta.

Osinkotuloja tai ETF:ien jakamia tuottoja ei kilahtanut tilille.

Menoissa ylivoimaisesti eniten rahaa kului harrastuksiin. Idiotismi olisi ehkä sopivampi kategoria, mutta mennään toistaiseksi näin. Tyhmä saa maksaa itsensä kipeäksi, viisas pääsee vähemmällä. Lisäksi maksuun meni koiran lentoliput ja muutenkin lompakon nyörit ovat osoittaneet aivan väärään suuntaan.

Kuukauden kulutuksen lisäksi seuraan edellisten 12 kuukauden kulujen liukuvaa keskiarvoa. Näin muistan kiinnittää siihen huomiota muutenkin kuin kerran vuodessa. Keskimääräinen kulutus antaa parhaan kuvan siitä, että kuinka suuren eläkekassan tarvitsen.

Muuta: * Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot * Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista * Raportoin oman osuuteni kuluista kahden hengen taloudessa, joten jotkut kategoriat näyttävät omalta osaltani pyöreätä nollaa * Työaika kuluvana kuukautena 0 %

VARALLISUUS

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Kuukauden aikana tein pienen automaattitäydennyksen osinkosalkkuun, mutta muuten mentiin markkinan mukana.

Muuta: * Yrityksen sijoitukset on arvostettu markkina-arvoon * Yrityksen kassa ei näy ollenkaan * Käteinen ei aina ole ihan linjassa edelliseen kuukauteen, koska maksan yrityksen kuluja itse ja myöhemmin taas kulukorvauksia itselleni.

TUNNUSLUVUT

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä.

Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Edelliseen kuukauteen verrattuna on nähtävissä muutosta markkinoiden johdosta ja eläkekassavuosina romahti samaa tahtia pankkitilini saldon kanssa.

LOPUKSI

Päädyin kuukauden aikana hankkimaan uudet mailat golfbägin täytteeksi. Ei olisi kannattanut, mutta turha se nyt on itkeä, kun löysät on jo housussa. Joskus sitä vain eksyy omaan mielikuvitusmaailmaansa, eikä huomaa todellisuuden olevan aika tavalla eri linjalla. Ehkä tästä löytyy joku opetus vitutuksen kaikottua.

Taidan olla vuoden säästöprosentissa ensimmäistä kertaa elämässäni persneton puolella, vaikka joulu on jo kohta ovella. En koe millään tavalla olevani oikeutettu kirjoittamaan sijoittamisesta tai säästämisestä, mutta onneksi Saitureita on vielä neljä kappaletta jonossa.

<< Saituri: Hyvää elämää etsimässä
Saituri: Miten kehtaa iso mies asua kimppakämpässä? >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑