Kuukausikatsaus 10 2015 - 204 430 €

Kuukausikatsaus 10 2015 - 204 430 €

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti 10 / 2015

  • Nettotulot 2011 €
  • Kustannukset 811 €
  • Säästöprosentti 59,7 %

TULOT & MENOT

Lokakuussa ainoat tulot sain päivätöistä. Nettona jäi käteen 2011 euroa, mikä on hieman normaalia enemmän, koska palkassa korjattiin edellisessä kuussa ollut virhe. Muut tulot jäivät haaveeksi.

Henkilökohtaisia sivutuloja minulla ei enää ole, vaan nämä kertyvät nykyisin yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Myöskään sijoitusasuntojen tuloja tai menoja ei ole huomioitu, koska kaikki tulot sitoutuvat käytännössä asuntoihin ja realisoituvat vasta kun asunnon myy tai kun velkavipu on huomattavasti nykyistä pienempi. Raportoin yrityksen tulot ja asuntojen laskennalliset tulot vasta vuoden lopussa.

Viime aikojen tapaan ruokailusta tulee huolehdittua yhä pääosin työpaikalla, joten omia eväitä ei juuri ole tarvinnut ostaa. Myös asunnon osto antaa odottaa itseään ja tällä hetkellä asun vuokralla omassa asunnossani. Ehkä enemmän kuin vuokrasta, kyseessä on korvaus viivästyneistä asuntokaupoista. Unohdin maksaa syyskuun vastikkeen, joten lokakuussa asumiskulut olivat normaalia korkeammat. Autoa on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista. Bussilipun latasin jo edellisen kuun puolella, joten lokakuulle ei kustannuksia tullut.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Kuukauden aikana ainoaksi ostokseksi jäi firman kautta ostetut rahastot (750 €). Kaikki muu hyvä onkin sitten seurausta kurssinoususta, joka on ihan tervetullutta parin huonomman kuukauden jälkeen.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudeksi olen laskenut vain oman pääomani osuuden sijoituksistani eli omaisuudesta jolla tavoittelen tuottoa.

Edelliseen kuukauteen verrattuna netto- ja sijoitusvarallisuus kasvoivat mukavasti pörssikurssien mukana. Eläkekassan riittoisuuden heilahtelu kuvastaa hyvin sitä, miten suuri merkitys kustannuksilla ja kurssiheilahtelulla on eläkkeen suunnittelussa. Jatkossa oletan kustannustason olevan noin 1000 € / kk, mikä tarkoittaisi, että tämänhetkinen eläkekassa vuosina tulee asettumaan 16 vuoden tienoille.

Yhteenveto

Lokakuu jäi aika mitäänsanomattomaksi kuukaudeksi. Yksinkertaisesti en tehnyt mitään erikoista ja kuukausi oli aikalailla edellisen kaltainen. Palkka kilahti tilille ja kustannukset pysyivät normilukemissa. Säästöprosentti oli karvan alle 60, joten sillä ei juurikaan juhlita. Toisaalta nykyisellä palkalla ja yksin asuessa tuosta on melko vaikea laittaa paremmaksi.

Ainakin suunta on oikea ja matka sekä siitä nauttiminen jatkuvat.

<< Heitä hyvästit stressille
Tapojensa orja >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑