Kuukausikatsaus 10 2017 - 283 476

Kuukausikatsaus 10 2017 - 283 476

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti:

  • Nettotulot 2 987 €
  • Kustannukset 1 110€
  • Säästöprosentti 62,8 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 2 821 euroa ja osinkoja puolestaan kilahti tilille166 euroa. Muita tuloja ei ollut

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa. Nyt lappu on laitettu yrityksen luukulle, eikä sinne kerry juuri muuta kuin joitain satunnaisia euroja blogin kautta.

Vaihteeksi kuukausi, jonka aikana ei tullut hölmöiltyä. Ei katkenneita golfmailoja tai muitakaan turhia ostoksia. Syötyäkin tuli sen verran, että ei pääse laihtumaan. Hyvää perussettiä!

Muuta:

  • Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot
  • Töissä nautin joka päivä lounaan, mikä näkyy ravintolakuluissa
  • Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

En tehnyt kuukauden aikana mitään hankintoja salkkuihin eli arvonmuutokset johtuivat pelkästään ulkoisista tekijöistä. Aikamoinen kuukausi osuikin kohdalle – ei voi valittaa.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä. Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Jos eläkelaskuri ei erehdy, niin kassani pitäisi kestää 1235 euron kulutus vuoden 2022 rahassa. Tähän tietysti vaaditaan myös se, että Kuu, Mars ja Venus ovat tuolloin oikeassa asennossa. Tällä hetkellä ei siis näytä kovin lupaavalta suhteessa edellisen 12 kuukauden kulutuksen keskiarvoon.

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä mukavasti muutosta sijoitus- ja nettovarallisuudessa.

MUUT TUNNUSLUVUT

Tunnusluvut ovat lähtöisin muuttuvista tavoitteistani ja lisään ne mukaan, jotta tiedän tekeväni oikeita asioita suhteessa siihen mitä haluan. Tai ainakin minkä kuvittelen olevan oikeita asioita. Siitä miksi olen valinnut nämä luvut ja mitä ne käytännössä tarkoittavat kirjoitan ensi viikolla. Luvuissa ensimmäinen numero on aikaansaannos ja jälkimmäinen tavoite.

  • Terveys – 5/12
  • Itsensä kehittäminen – 6108/3420
  • Työ – 4 / 20

Jos luvuista pitäisi tehdä jotain johtopäätöksiä tässä kohtaa, niin todennäköisesti en elä kovin pitkään eikä töidenkään suhteen näytä erityisen valoisalta – ainakaan pitkällä aikavälillä.

<< Asuntolainan kilpailuttaminen ja muuta mukavaa
Suuret suunnitelmat ja mappi Ö >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑