Kuukausikatsaus 11 2017 - 281 422

Kuukausikatsaus 11 2017 - 281 422

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti:

  • Nettotulot 2 936 €
  • Kustannukset 1 144€
  • Säästöprosentti 61 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 2 821 euroa ja osinkoja puolestaan kilahti tilille 115 euroa. Muita tuloja ei ollut

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa. Nyt lappu on laitettu yrityksen luukulle, eikä sinne kerry juuri muuta kuin joitain satunnaisia euroja blogin kautta.

Toinen kuukausi putkeen ilman suurempia tuhlailuja. Käytännössä kuukauteen ei juuri muuta mahtunut kuin asuminen liikkuminen ja syöminen.

Muuta:

  • Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot
  • Töissä nautin joka päivä lounaan, mikä näkyy ravintolakuluissa
  • Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

En tehnyt kuukauden aikana mitään hankintoja salkkuihin eli arvonmuutokset johtuivat pelkästään ulkoisista tekijöistä. Pientä takapakkia, mutta ei mitään erityisen järkyttävää.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä. Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Jos eläkelaskuri ei erehdy, niin kassani pitäisi kestää 1235 euron kulutus vuoden 2022 rahassa. Tähän tietysti vaaditaan myös se, että Kuu, Mars ja Venus ovat tuolloin oikeassa asennossa. Tällä hetkellä ei siis näytä kovin lupaavalta suhteessa edellisen 12 kuukauden kulutuksen keskiarvoon.

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä mukavasti muutosta sijoitus- ja nettovarallisuudessa.

MUUT TUNNUSLUVUT

Tunnusluvut ovat lähtöisin muuttuvista tavoitteistani ja lisään ne mukaan, jotta tiedän tekeväni oikeita asioita suhteessa siihen mitä haluan. Tai ainakin minkä kuvittelen olevan oikeita asioita. Luvuissa ensimmäinen numero on aikaansaannos ja jälkimmäinen tavoite.

  • Terveys – 5/12
  • Itsensä kehittäminen – 6026/3420
  • Työ – 17 / 20

Liikunta ei ole vielä sillä tasolla millä haluaisin. Pääsin kuitenkin marraskuussa pitkästä aikaa salille ja siitä on hyvä lähteä kirimään. Ei tarvinnut odottaa edes uuden vuoden lupaukseen asti. Lukemista tuli harrastettua taas noin tuplat tavoitteeseen nähden. Lisäksi töissä kehittymiseen käytin lähes sen ajan mitä tavoittelen. Jos huomioidaan vielä se, että itsensä kehittäminen liittyy tällä hetkellä työhöni, niin voisi sanoa, että tavoite täyttyi.

<< Sijoitus Invest - Nuoret Osakesäästäjät
Uudet tavoitteet ja työn tulevaisuus >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑