Kuukausikatsaus 12 2017 - 288 475

Kuukausikatsaus 12 2017 - 288 475

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti:

  • Nettotulot 5 436 €
  • Kustannukset 1 887 €
  • Säästöprosentti 65,3 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 2 821 euroa ja osinkoja puolestaan kilahti tilille ennakonpidätysten jälkeen 230 euroa. Lisäksi sain veronpalautuksia 2 385 euroa.

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa. Nyt lappu on laitettu yrityksen luukulle, eikä sinne kerry juuri muuta kuin joitain satunnaisia euroja blogin kautta.

Joulukuu on ehdottomasti yksi vuoden mukavimmista kuukausista. Edullisin se sen sijaan ei ole ollut aikaisemmin eikä se ollut sitä tälläkään kertaa.  Suurin menoerä tuli vaihteeksi matkailusta. Suomen pimeys alkoi ahdistamaan sen verran reilusti, että oli pakko karata muutamaksi päiväksi aurinkoon. Onneksi osan reissusta sain joululahjaksi, niin maksettavaa ei jäänyt ihan älyttömästi. Toinen suunnittelematon menoerä oli koiran hammaslääkäri. Muuten menot olivat normaalitasolla, mutta siitä huolimatta aikaansaannoksena oli melko ronski kuukausi.

Muuta:

  • Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot
  • Töissä nautin joka päivä lounaan, mikä näkyy ravintolakuluissa
  • Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Joulukuussa tein pitkästä aikaa ostoksia. Laitoin niin veronpalautukset kuin osan kertyneestä puskuristakin töihin. Rahastojen tasapainotukseen käytin noin 5K euroa ja samalla summalla täydensin osinkosalkkua. Markkinat tarjosivat hieman lisää hyvää päälle.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä. Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Jos eläkelaskuri ei erehdy, niin kassani pitäisi kestää 1235 euron kulutus vuoden 2022 rahassa. Tähän tietysti vaaditaan myös se, että Kuu, Mars ja Venus ovat tuolloin oikeassa asennossa. Tällä hetkellä ei siis näytä kovin lupaavalta suhteessa edellisen 12 kuukauden kulutuksen keskiarvoon.

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä mukavasti muutosta sijoitus- ja nettovarallisuudessa.

MUUT TUNNUSLUVUT

Tunnusluvut ovat lähtöisin muuttuvista tavoitteistani ja lisään ne mukaan, jotta tiedän tekeväni oikeita asioita suhteessa siihen mitä haluan. Tai ainakin minkä kuvittelen olevan oikeita asioita. Luvuissa ensimmäinen numero on aikaansaannos ja jälkimmäinen tavoite. Lisää lukujen taustoista voit lukea täältä.

  • Terveys – 6/12
  • Itsensä kehittäminen – 3450/3420
  • Työ – 3 / 20

MUUTA

Kiireen puolesta joulukuu oli suorastaa laiton kuukausi. Omaa aikaansaannosta tosin, joten tälle vuodelle jää kehittymisen varaa. Ehkäpä inhimillisemmän aikataulun myötä pystyn keskittymään oikeisiin asioihin. Vuosi on tämän kuukausikatsauksen myötä lähes paketissa. Laitan vielä firman luvut kasaan ja sen jälkeen luvassa on tilinpäätös.

Muutamat viimeiset artikkelit ovat lipsahtaneet pitkän puoleisiksi. Pitkä on kuitenkin makuasia. Yritän prosessoida omat ajatukseni mahdollisimman pitkälle ja välillä prosessi heijastuu myös pidemmän tekstin muodossa. Ehkä pituus ei ole ongelma, vaan sisältö. Tai ehkä olen muuttumassa dinosaurukseksi ja 280 merkkiä olisi nykypäivänä sopiva pituus. Mitä olet mieltä? Möläytys vai monsteri? Vai ehkä kaikkia sopivassa suhteessa?

<< Uudet tavoitteet ja työn tulevaisuus
Kulugiljotiini >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑