Kuukausikatsaus 12 2018 - 299K

Kuukausikatsaus 12 2018 - 299K

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni kahden hengen ja yhden koiran taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti:

  • Nettotulot 1 466 €
  • Kustannukset 473 €
  • Säästöprosentti  68 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ei kertynyt ansiotuloja tai osinkotuloja tai ETF:ien jakamia tuottoja. Kaikki tulot olivat muita tuloja. Muut tulot olivat pääasiassa veronpalautuksia, mutta sisälsivät myös saamani joululahjan. Veronpalautukset kuuluisivat oikeastaan edellisen vuoden tuloihin, mutta en noita lähde kikkailemaan.

Menoissa ei tapahtunut kuukauden aikana juuri mitään. Kärjistäen en tehnyt muuta kuin istuin koneella ja lueskelin kirjoja. Joululahjoja en ostanut. Avopuolisokin antoi minulle lahjaksi sen, että käy itse ostamassa itselleen joululahjan. Joillekin voi kuulostaa karulta, mutta minä en olisi parempaa lahjaa voinut toivoa. Jouluruokailuista taas on kiittäminen avopuolison työpaikkaa sekä sukulaisia puolin ja toisin.

Edellisestä työpaikasta saamani lounaskortti meni kuun aikana vanhaksi. En tiennyt, että jäljellä olevista saldoista pitäisi erikseen sopia jotain (kuka niitä käyttöehtoja nyt oikeasti lukisi). Kortilla oli jonkin verran lounasetua ja lisäksi tulevan kesän golf rahat. Nyt sitten ihmetellään, että miten saan saldot takaisin käyttöön. Ainoa tapa taitaa olla, että entinen työpaikkani tilaa uuden kortin mihin saldot voi siirtää. En tosin ole vielä saanut vastausta, että suostuvatko he moiseen. Kädet ristissä toivon parasta — muuten tyhmyydestä sakotetaan ja rankasti.

Kuukauden kulutuksen lisäksi seuraan edellisten 12 kuukauden kulujen liukuvaa keskiarvoa. Näin muistan kiinnittää siihen huomiota muutenkin kuin kerran vuodessa. Keskimääräinen kulutus antaa parhaan kuvan siitä, että kuinka suuren eläkekassan tarvitsen.

Muuta: * Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot * Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista * Raportoin oman osuuteni kuluista kahden hengen taloudessa, joten jotkut kategoriat näyttävät omalta osaltani pyöreätä nollaa * Työaika kuluvana kuukautena 0 %

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Kuukauden aikana tein piensijoittajan verosuunnitteluun liittyvät toimenpiteet ja samalla meni noin 1500 euron lisäsijoitus osinkosalkkuun. Muuten muutokset johtuivat markkinoista.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä.

Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Edelliseen kuukauteen verrattuna on nähtävissä pientä muutosta markkinoiden rytmissä. Menojen keskiarvon pienentymisen johdosta eläkekassan riittoisuus kasvoi, vaikka sijoitusvarallisuus putosi.

LOPUKSI

Menot tuskin jäävät yhtä alhaiselle tasolle kuin mihin kuukauden aikana pääsin. En tosin yrittänyt säästää vaan olin niin varattu muissa puuhissa, että kuluttaminen unohtui vahingossa. Tässä kuussa sitten paremmalla menestyksellä ostoksille.

Kuukauden aikana hain te-toimiston järjestämälle ohjelmointikurssille ja ilokseni pääsin mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että olen oikeutettu ansiopäivärahaan ja kulukorvaukseen. Niin kauan kuin pidän itseäni alan vaihtajana, en tunne omantunnontuskia vastaanottaa korvauksia. Kovin suuri korvaus tuskin on, koska tein lyhennettyä työaikaa ennen irtisanoutumistani.

Edellisen artikkelin myötä huomasin myös, että nousukausi on todella huipussaan — kohtalotovereista ei näyttäisi olevan tällä hetkellä pulaa. En tulevasta alamäestä kovin suurta stressiä ota, koska tällä hetkellä ei rahaa juuri kulu. Tosin ennen pitkään varmaan alkaa harmittamaan, että pinkka ei riitä ostoksille asti.

<< Työpaikkojen välissä
Kanarialla aurinko paistaa aina — Juuson tarina >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑