Lämmin kädenpuristus

Lämmin kädenpuristus

Kello näytti perjantaista alkuiltapäivää ja pian oli aika lampsia viikonlopun viettoon. Vielä käynti miestenhuoneessa ja sitten matkalle kohti kotikontua. Ajatukset olivat siirtyneet jo vapaalle, mutta poistuessani helpotushuoneesta huomasin kuinka yhtäkkiä käteeni tarrattiin.

Puristusote oli tiukka, mutta lämmin. Puristavan käden toisessa päässä huomasin hyvän työkaverini, Masan. Viimeisen päälle mukava mies, jonka kanssa tulen hyvin juttuun huolimatta siitä, että ikäeroa taitaa olla parisenkymmentä vuotta.

Työkaverini avasi suunsa: “Ja Pohatta, kiitos kaikesta, en tule enää maanantaina”.

Oma suuni loksahti ammolleen ja hölmistyneen ilmeen kera vastasin tyhjentävästi: “häh?”.

Toinen työkaveri ehti huutaa väliin, että mihin sä oikeen meet?

“En mä vaan tiedä, vissiin jäin eläkkeelle…potkut tuli”.

Yleensä toimistolla vallitseva hilpeä perjantaitunnelma koki aika kolauksen ja tilalle tuli shokki.

Nyt työttömyyden luvattuna aikana eivät irtisanomiset ole kovin harvinaisia. Tilanne pääsi kuitenkin yllättämään itseni puun takaa. Näin päivittäin kuinka kovasti työkaverini yritti taistella pitääkseen kiinni leivästään. Tällä kertaa kovaa työntekoa ei kuitenkaan palkittu.

Seuraava ajatus oli, että kukahan lähtee seuraavaksi ja ennen kaikkea, että onko OMA takamukseni turvassa?

Määräaikaisen työsuhteen hyvä puoli on, että sen kesto on ennalta tiedossa. Toisaalta vaikka joutuisin kyseisestä paikasta poistumaan, ei tilanne silti olisi kovin huono. Suhteellisen nuorena on vielä melko helppoa löytää uusi työ ja vaikka uutta työtä ei heti löytyisi, olen varautunut työttömyyteen hyvin. Nettovarallisuuteni on positiivinen, työttömyyskassan jäsenmaksu on maksettu (tosin minimijäsenyysaika ei ole vielä täynnä) ja lisäksi jäljelle jäisivät vielä sivutuloni. Ehkäpä ei siis ole syytä laskea alleen aivan vielä.

Irtisanominen oli kaikin puolin ikävä ja koskettava tilanne, mutta toimikoon se arvokkaana muistutuksena siitä, että miksi jokaisen olisi hyvä kerryttää edes jonkinlainen pesämuna. Tietyissä tilanteissa olisin ikionnellinen työkaverini eläkkeen alkamisesta, mutta tämä ei kyllä ollut yksi niistä.

<< Uusi elämä
Tumpelon talouspaketti >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑