Ongelmat

Ongelmat

Kolme kaverusta käveli baariin. Yhdellä oli ongelma. Myös toisella oli ongelma. Kolmas oli viisas ja joi kaljaa.

Ensimmäisen kaveruksen ongelma liittyi verkkopankista löytyviin palkkakuitteihin. Hän ei koskaan muistanut, että minkä palveluntarjoajan alta oma palkkakuitti löytyy. Hän ei myöskään ollut tyytyväinen siihen, miten palvelu on ylipäänsä toteutettu. Käyttäjä on taas kerran unohdettu tyystiin.

Tarina jatkui ja ensimmäinen kaveruksista kertoi ongelmastaan äänekkäästi, antaumuksella ja pitkään. Hän otti kantaa palvelun toimivuuteen, ulkoasuun ja käyttökokemukseen sekä moniin muihin toiminnallisuuksiin ja palveluun liittyviin seikkoihin. Harvoin on kukaan osoittanut moista intohimoa verkkopalkkakuitteja kohtaan.

Toinen kaveruksista oli hiljaa. Hän oli juuri joutunut muuttamaan äkisti ja yllätteän pois kodistaan, vailla tietoa jatkosta. Stressiä ei helpottanut se, että takaisku tapahtui vain noin viikkoa ennen esikoisen laskettua aikaa.

Vähitellen ensimmäisen kaveruksen verkkopalkkatarina ohitti kliimaksinsa ja alkoi hiipumaan. Tässä vaiheessa toinen kaveruksista tokaisi:

"Olisin ihan helvetin tyytyväinen, jos minulla olisi sinun ongelmasi."

Kaikki repesivät nauruun.

Naurua seurasi hiljaisuus. Kolmas kaveruksista otti huikan tuopistaan ja pohti hetken. Sitten hän totesi tyynesti:

"...niin ja moni sodasta kärsivä olisi ihan helvetin tyytyväinen, jos heillä olisi sinun ongelmasi."

Touché.

Jutun pointti: Kaikkeen tottuu ja kaikki on suhteellista. Se on hyvä muistaa, kun seuraavan kerran sinun ongelmasi tuntuvat ylitsepääsemättömiltä.

Joskus tapahtuu niin pahoja asioita, että niitä on vaikea uskoa todeksi. Joskus tapahtuu niin hyviä asioita, että niitä on vaikea uskoa todeksi. Joskus pienet asiat tuntuvat isoilta ja joskus isot asiat pieniltä.

Sellaisia asiat vain ovat.

<< Nauti
Miinus yksi >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑