Säästövinkit TOP 5

Säästövinkit TOP 5

Nyt on taas aika ottaa historiallinen askel eteenpäin blogissani ja päästää parempi puoliskoni, Neiti P.Ohatta, ensimmäistä kertaa eetteriin. Luonnollisesti täytyy ollaan jonkin verran päästään vialla, jos ei suhtaudu säästämiseen ja sijoittamiseen samanlaisella intohimolla kuin itse suhtaudun ja voinkin ilolla todeta Neiti P:n terveeksi. Hän on varsinaista säästönäpertelijöiden aatelia ja huomattavasti itseäni tarkempi kuluksen tarkkailija. Hyvät naiset ja herrat, saanko esitellä, Neiti P.

Minulle säästäminen on ollut pienestä asti luontaista. Järkevä rahan säästäminen tarkoittaa nimittäin usein myös luonnon säästämistä. Perinteiset jätä-neljän-euron-aamulatte-väliin-vinkit tuntuvat kuitenkin aika kuluneilta, ja omalla kohdallani myös turhilta. Minun vinkeistäni ei säästöä ihan älyttömästi kerry, mutta ainakin omalla kohdallani hyvä mieli ja puhtaampi omatunto painavat paljon.

Neiti P.Ohatan parhaat säästövinkit

1. Puolita asioita. Esimerkiksi astianpesutabletit voi huoletta puolittaa, pesutulos on silti yhtä hyvä. Pyykinpesussakin määrätty määrä pesunestettä on reippaasti ylimitoitettu. Itse laitan myös kasvojenpesuun käyttämäni vanulaput neljään osaan. Näin säästää paitsi vanulapuissa, myös kasvojenpesuaineessa, sillä ainetta kuluu vähemmän kun sitä laittaa pienemmälle pinnalle.

2. Käytä kestotuotteita. Myös yllämainitsemani vanulaput voi ommella itse vaikkapa valkoisesta pyyhekankaasta kestoversioina. Lisäksi esimerkiksi tiskirätit, talouspaperit, nenäliinat ja leivinpaperit voi kaikki hankkia kestoversioina.

3. Käytä kaunedenhoidossa elintarvikkeita. Itse käytän kookosölyä kasvovoiteena, vartalovoiteena ja huulirasvana. Deodoranttini loppuunkulumisen jälkeen olen ajatellut sivellä kainaloihini kookosöljystä, ruokasoodasta ja perunajauhoista tehtyä seosta. Käytetyt kahvinpurut sopivat hyvin vartalon kuorintaan. Kuivashampoon virkaa minulla toimittaa vehnäjauho, joka toimii itse asiassa brändättyä sisarustaan paremmin. Vehnäjauho toimii tosin vain vaaleissa hiuksissa.

4. Osta tarvitsemasi tavarat käytettynä. Itse ostan kaikki vaatteni (pl alusvaatteet) käytettynä. Enkä usko, että vaatteni näyttävät siltä. Jos viitsii nähdä vaivaa, voi muutamalla eurolla saada esimerkiksi nahkaiset saappaat, uuden silkkipaidan tai merinovillaisen neuleen. Itse olen löytänyt kaikki edellämainitut ja paljon muuta mm. Facebookin kierrätysryhmistä, tori.fistä ja Kierrätyskeskuksista. Myös huonekalumme ja mattomme ovat lähes kaikki käytettyinä ostettuja. “Käytettynä” ostin myös isälleni joululahjaksi Taavi Soininvaaran uusimman dekkarin ja rikossarjan kolmannen tuotantokauden, molemmat täysin uusia, mutta hinta oli yli puolet vähemmän kuin kaupassa.

5. Syö kasvisruokaa. Lihan syömisen olen eettisistä syistä jättänyt väliin, mutta kasvisruoka on myös paljon lihaisia ruokaversioita halvempaa. Esimerkiksi soijarouheesta valmistettu spagettikastike sai veljenikin uskomaan sen olevan lihasta valmistettua, mutta hinta oli ainakin viisinkertaisesti halvempi. Spagettikastikkeen lisäksi meillä syödään paljon kaalilaatikkoa (soijarouheella), kasviswokkia ja erilaisia kasviskeittoja. Keittoihin on helppo lisätä kaapin perältä kaikki nuupahtaneet kasvikset; aina tulee vähän erilaista mutta silti maukasta.

Kiitos Neiti P! Säästönäpertely on taiteenlaji ja itsekin sitä tulee usein harrastettua. Muitakin rahatietoisia naisia ja saitureita on liikkeellä. Muista kuitenkin huolehtia ensin isoista linjoista esimerkiksi automaattisen säästämisen avulla.

<< Eläkelaskuri ei erehdy
Varokaa! Kupla on puhkeamassa >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑