Suomen halvin netti - femma kuussa

Suomen halvin netti - femma kuussa

Jos joku kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin usein se myös on niin. Halvin netti on monen saatavilla ja se maksaa vain viisi euroa kuukaudessa, mutta pieni jippo asiassa tietenkin on.

Minulla on ollut kotona käytössä nettitikku, joka on jo usean vuoden ajan aiheuttanut harmaita hiuksia. Se on toiminut silloin, kun sitä on huvittanut. Olen saanut käydä syvällisiä keskusteluita kyseisen aparaatin kanssa, ennen kuin olemme päässeet yhteisymmärrykseen siitä, mikä on sen tehtävä.

Olen lykännyt uuden netin hankintaa jo vuoden päivät. Käyttö on ollut yhtä tuskaa, mutta en vain ole raaskinut päivittää tuota. Syynä on ollut edullinen hinta. Jokainen tuhlattu euro tuntuu aina pahalta. Nettitikku maksaa 9,90 euroa kuukaudessa ja siihen hintaan ei ole ollut tarjolla muita vaihtoehtoja.

Nettivaihtoehtoja olen tutkinut säännöllisin väliajoin. Tarjolla on ollut kiinteä netti hintaan 9,90 €/kk ensimmäinen vuotena ja seuraavana vuotena hintaan 19,90 €/kk. Huomioimatta rahan aika-arvoa, tulisi keskiarvoksi 14,90 euroa kuukaudessa. Kustannusten nousu ei olisi suuri, mutta silti en ole halunnut vaihtaa.

Tienaan hieman ylimääräistä tekemällä sivutoimisesti töitä toiminimellä. Asiaa mietittyäni totesin, että jatkossa netti tulisi pääsääntöisesti toiminimeni käyttöön. Näin se on vähennyskelpoinen kulu toiminimelleni. Periaatteessa tuo on vähennyskelpoinen vain toiminimen käyttämältä osalta, mutta toimimeni ei tule toimeen ilman nettiä ja summat ovat melko pieniä, joten vähennän netin kulut kokonaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että maksan netistä arvonlisäverottoman hinnan. Tämän lisäksi vähennän netin kulut bruttotuloistani. Käytännössä saan alennusta yli 50 % kuluttajaan verrattuna (alv 24 % + veroprosenttini).

Nettiasioita tutkiessani huomasin, että nettietu on työntekijälle verovapaa etu. Jos työni vaatisi netin käyttöä kotona, voisi työnantaja maksaa sen kokonaan. Valitettavasti oma päivätyöni ei tätä vaadi, mutta jos työnantajan maksamaa nettietua voi käyttää myös vapaa-ajan asioihin, niin mielestäni myös toiminimen kuluna olevaa nettiä voi käyttää myös vapaa-ajan asioihin.

Keskusteltuani verottajan ja Suomen Yrittäjien neuvontapalveluiden kanssa tulkitsen asian niin, että voisin samalla verovapaan edun logiikalla maksaa toiminimellä oman kotinettini, vaikka se ei olisi pääosin toiminimen käytössä. Jatkossa netin käyttökustannukseni ovat noin 5 euroa kuukaudessa.

Jokainen voi perustaa toiminimen ja näin saada yhtä edullisen netin. Isompi ongelma voi olla sivutyön keksiminen. Kirjoittelen myöhemmin lisää toiminimellä työskentelystä, mutta tässä yksi siitä seuraava pieni etu.

Uusi netti on vanhaa kalliimpi, mutta vielä hölmömpää oli maksaa tarpeellisesta asiasta, joka ei toiminut. Vaikka vaihdoinkin kalliimpaan nettiin, saan silti omilla toimillani säästettyä rahaa. Ei hullumpaa.

<< Ongelmia paratiisissa - asuntosijoittamisen pimeä puoli
Indeksirahasto ja sijoittaminen >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑