Haaste: Säästämisestä mielenkiintoista

Haaste: Säästämisestä mielenkiintoista

Minusta säästämistaitojen kehittäminen on mahdottoman mielenkiintoista puuhaa ja olen törmännyt monessa blogissa innostaviin säästämishaasteisiin.

Valitettavasti en ole löytänyt itselleni sopivaa säästämishaastetta muualta, joten päätin luoda sellaisen itse.

Kuukauden alussa siirrän automaattisesti rahaa FUNNYMONEY -tilille. Tililtä on tarkoitus maksaa harrastukset, ravintolakäynnit, leffat jne. Viime vuoden viimeisinä kuukausina siirsin tilille yleelliset 100 € / kk ja tämä tuntui riittävän hyvin. Huomasin, että tässä oli oivallinen tilaisuus haasteelle.

Pudotin vuoden alussa tuhlattavan summan ylärajan 75 euroon kuukaudessa, mutta nyt on aika ottaa selville paljon tuosta vielä on mahdollista tinkiä. Oman haasteeni tarkoituksena on siis pudottaa ylimääräisten kulujen määrä mahdollisimman pieneksi.

Säännöt: Yritän kuukauden aikana käyttää mahdollisimman vähän FUNNYMONEY -tilin 75 eurosta. Kuun lopussa katson paljonko rahasta on jäljellä ja jokaisena tulevana kuukautena yritän rikkoa edellisen säästöennätykseni. Kuukauden lopussa siirrän säästyneet rahat turvaan tuhlaukselta.

Oman lisähaasteensa tuo se, mikä tulkitaan hupiostokseksi ja mikä välttämättömäksi kuluksi. Kumpaan kategoriaan kuuluu esimerkiksi reikäisten farkkujen uusiminen? Entä uusi kauluspaita töihin?

Tämä tarjonnee mukavasti haastetta tavalliseen arkeen.

Ensimmäinen kuukausi ei tosin näytä kovin lupaavalta.Nyt ei ole edes tammikuun puoliväli ja olen jo tuhlannut yhteensä 40 euroa harrastuksiin ja lahjoihin.

<< Yhteenveto 2013 - osa 2: säästöt ja sijoitukset
Oikea allokaatio ja salkun tasapainotus >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑