Hyvää rahastojen tasapainotuspäivää!

Hyvää rahastojen tasapainotuspäivää!

Nyt on taas ohitettu se aika vuodesta, kun lahjukset on jaettu ja pötsi on täysi.

Lahjoihin tuhlaamisen voisi äkkiseltään kuvitella olevan täysin oman ajatusmaailmani vastaista, koska eihän tuhlaaminen ole itseään kunnioittavalle eläkesäästäjälle soveltuvaa toimintaa. Näin ei kuitenkaan ole vaan lahjoihin hurahti euro jos toinenkin.

Tärkeimmän eli oman joululahjani hommasin jo reilut pari viikkoa ennen Joulua. Pukin konttiin tipahti Kindle paperwhite, jolle hintaa tuli noin 165 €. Itseni huijaaminen oli kovin helppoa, sillä onhan kyseessä sijoitus tulevaisuuteeni, koska voin oppia vaikka mitä lukemalla mielenkiintoisia kirjoja ja opittujen taitojen avulla tienata rahat takaisin. Täytyy kyllä antaa myös pisteet Amazonille, joka tekee ostamisen suorastaan liian helpoksi. Muutenkaan moitteita ei voi ostokokemuksesta antaa, koska esimerkiksi toimitus on nopeampaa kuin yhdessäkään kotimaisessa putiikissa. Jätin tilauksen viikon lopussa perjantaina klo 12 jälkeen ja seuraavana maanantaina klo 14:12 paketti saapui ovelleni. Sinne hurahti mukavasti reilun kolmen kuukauden funny money -massit.

Idiootti! Olisit mennyt kirjastoon! Niin, ehkä olisi kannattanut. Omaksi puolustuksekseni voin sanoa, että suurta osaa haluamistani kirjoista ei ainakaan vielä löydy kaupungin kirjastosta. Muita, kuten ammattikorkeakoulujen tai yliopistojen kirjastoja en edes tutkinut, vaikka nämä ovat kaikille avoimia.

Pyhät vierähtivätkin oikein mukavasti itseäni sivistäessä.

Juuri kun edellisistä juhlapyhistä on selvitty, niin nurkan takana kurkkii jo seuraava juhlapäivä, kun 31.12.2014 vietetään jälleen kansainvälistä rahastojen tasapainotuspäivää. Itse vietän tämän juhlapäivän yleensä kaksi kertaa vuodessa, kesälomallani sekä vuoden viimeisenä päivänä.

Suuren suuria heittoja rahastojen painoarvoissa ei ole tapahtunut elokuussa tekemäni taktiikan vaihdon jälkeen. Pohjois-Amerikassa nousu on ollut vauhdikasta ja kehittyvillä markkinoilla puolestaan melkoisen verkkaista.

Tasapainotuksessa lasken yleensä salkun arvon käyttämällä hyväksi parhaiten menestynyttä rahastoa ja sen jälkeen kerron rahastojen painoarvot salkun kokonaisarvolla ja vertaan tuloksi nykyisiin rahastojen arvoihin. Näin näen kuinka paljon minun tulisi ostaa jokaista rahastoa. Edellisen taktiikan vaihdon yhteydessä AAA rahaston paino jäi kuitenkin hieman liian suureksi enkä halunnut tuota myydä, joten tällä kertaa teen tasapainotuksen suhteessa tuohon. Käytännössä tämä tulee tarkoittamaan noin 9300 euron siirtämistä suorista osakesijoituksista rahastoihin. Suorat sijoitukset myin jo viimeviikolla ja samalla tuli toteutettua hieman verosuunnittelua, kun myin tappiolliset sijoitukset pois ja vastaavalla summalla voitollisia sijoituksia.

Tasapainotuksen jälkeen rahastot päätyvät jälleen tavoitearvoihinsam ja olen valmis vastaanottamaan uuden vuoden mukanaan tuoman turbulenssin.

<< Eläkesimulaatio
3K - tarvitseeko sanoa muuta? >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑