3K - tarvitseeko sanoa muuta?

3K - tarvitseeko sanoa muuta?

Työttömyys oli juuri mitä kaipasin, koska pääsin nauttimaan vapaa-ajastani, simuloimaan eläkepäiviäni ja toteuttamaan itseäni. Nyt työttömyys on kuitenkin ainakin hetkeksi taakse jäänyttä elämää, koska joulukuussa aloitin uudessa työpaikassa.

Viime vuoden huhtikuussa huutelin isoon ääneen ottavani lopputilin silloisesta työpaikastani. Kaikki ei mennyt aivan kuten suunnittelin, mutta työt joka tapauksessa loppuivat. Listasin tuolloin myös asioita joita halusin saada aikaiseksi sinä aikana, kun päivätyö ei vie jokaista minuuttiani:

  1. Tehdä keskeneräisen tutkintoni valmiiksi.
  2. Opiskella jonkin ohjelmointikielen perusteet.
  3. Kehittää sivutoimista yrittäjyyttä pidemmälle/keksiä uusia tulonlähteitä

Näihin tavoitteisiin peilattuna työttömyys sujui suorastaan yli odotusten, koska poimin liiketalouden tradenomin paperit kouraan joulukuun lopussa 2014, ohjelmoinnista tutustuin useampaankin kieleen ja lisäksi sivutuloja tuli viime vuonna ennätysmäärä. Suurin osa sivutuloista tosin jää yrityksen varallisuudeksi, mutta tästä lisää kunhan saan tehtyä yhteenvedon vuodelta 2014. Edellä mainittujen lisäksi starttasi viime vuonna vielä yksi uusi lisätuloprojekti, jonka kohtalo ratkeaa tämän vuoden aikana.

Työttömyyden aikana pääsin eroon pahimmasta itseni toteuttamisen vimmasta ja aivan loppuvuodesta keskityin täysillä uuden työn löytämiseen. Olin jo jopa valmis tinkimään työn laadusta ja palkasta, jotta eläkkeen tavoittelu ei muuttuisi täysin mahdottomaksi. Välillä näytti jo siltä, että minua ei kelpuuteta yhteenkään työhön, mutta sitten tähdet loksahtivat kohdalleen ja sopiva paikka löytyi.

Aloitin joulukuussa uuden työn ja työ on itseasiassa hyvin lähellä tämän hetkistä unelmapäivätyöpaikkaani. Työ on suhteellisen mielenkiintoista ja palkka alkaa ensimmäistä kertaa elämässäni kolmosella. Tuosta vähennetään vielä lounasetu, niin silti käteen jää huomattavasti enemmän kuin työttömänä. Lisäksi ravintopuoleen tuli selkeä parannus.

Jos ihan tarkkoja ollaan, niin varsinainen palkka on karvan alle 3K, mutta lounasetu tulee palkan lisäksi jolloin päästään rajan yli. Laskin lounasedun kustannukseksi vain ennakonpidätyksen ja tämä on myös ainoa syy miksi lounasedun otin.

Ainoa huono asia uudessa työssä on, että se kestää vain helmikuun loppuun asti.

<< Hyvää rahastojen tasapainotuspäivää!
Kolmannesvuosikataus (3/3) - Tilinpäätös 2014 - 172 018 € >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑