Otan loparit!

Otan loparit!

Aamu sarastaa, kello on noin 04.45 ja on loistava hetki tehdä pitäviä päätöksiä. Usein tässä vaiheessa yötä päätökset alkavat sanoilla “En enää ikinä…” ja lähellä noita kuuluisia sanoja ollaan myös nyt. Olen päättänyt, että en jatka nykyisessä työssäni kesällä päättyvän sopimuksen jälkeen. (Teknisesti kysymys ei ole “lopareista”, mutta tiedän, että minun toivottiin jäävän yritykseen.)

Kuten eläketavoitteestani voi päätellä, en ole viihtynyt työssäni kovin hyvin. Aikaisemmin ajattelin, että kyllä sitä reilut yhdeksän vuotta vielä jaksaa ja elämänlaadussa voi joustaa nyt, koska eläkkeellä on aikaa nauttia. Jokainen aamu on kuitenkin edellistä tuskallisempi ja kipukynnys alkaa tulla vastaan, joten minun on pakko tehdä muutoksia.

Olen oppinut työssäni paljon ja työ itsessään olisi vielä siedettävää, mutta töissä vietetty aika vie liian suuren osan elämästäni. Haluan kehittää itseäni ja oppia uusia asioita, mutta päivätyön jälkeen ei energiaa ole jäljellä.

Valitsen aina varman vaihtoehdon ja olen aina karttanut riskejä, mutta ehkä nyt olisi aika kokeilla jotain uutta. Pitkään olen jo kaivannut muutosta, mutta äkillinen tarmonpuuskani kumpuaa mainiosta opuksesta, jota aloin lukemaan blogiini tulleen vinkin perusteella. Kirja on The 100$ StartUp.

“Imagine a life where all your time is spent on the things you want to do. Imagine giving your greatest attention to a project you create yourself, instead of working as a cog in a machine that exists to make other people rich. Imagine handing a letter to your boss that reads, “Dear Boss, I’m writing to let you know that your services are no longer required. Thanks for everything, but I’ll be doing things my own way now.”

Sanomattakin on selvää, että olin täysin myyty luettuani vain muutaman rivin. Nyt olen sivulla 96. Se, että kuinka käyttökelpoiseksi teos lopulta osoittautuu on vielä arvoitus. Jokaiselle joka kaipaa potkua takamuksiin tai hieman rohkeutta toteuttaa itseään, on tämä kirja ehdottomasti lukemisen arvoinen.

Kirjan ansiosta aloitin taas ajatusleikin osa-aikaeläkkeestä. Viime vuonna tienasin 28 390 euroa ja kuluni olivat 7 200 euroa. Periaatteessa olisi mahdollista, että pienellä lisäponnistuksella voisin tehdä töitä vain joka neljäs vuosi. Aika houkutteleva ajatus!

Osa-aikatyön on omalla tavallaan  ja menestyksekkäästi toteuttanut esimerkiksi Kitupiikitär. Hän uskalsi hypätä pois oravanpyörästä ja hallitsee nyt omaa elämäänsä.

En tiedä tarkkaan mitä minulle tapahtuu jatkossa, mutta pitkästä aikaa olen innoissani myös lähitulevaisuudesta. Vain muutama kuukausi taistelua ja sitten koittaa ainakin hetkellinen vapaus. Tulevalle vapaa-ajalleni olen asettanut kolme tavoitetta:

  1. Tehdä keskeneräisen tutkintoni valmiiksi.
  2. Opiskella jonkin ohjelmointikielen perusteet.
  3. Kehittää sivutoimista yrittäjyyttä pidemmälle/keksiä uusia tulonlähteitä

Eläkeprojektia ajatellen luvassa on uusia haasteita. Periaatteessa pysyn elossa pelkästään tekemällä nykyistä sivutyötäni, enkä heti joudu taloudellisiin ongelmiin. Säästäminen ja sijoittaminen puolestaan muuttuvat erittäin haasteellisiksi. Toivottavasti käytettäväksi jäävä energia ja sopivampi aikataulu innostavat minua keksimään vaihtoehtoisia tulonlähteitä. Missään nimessä en luovuta eläketavoitteeni suhteen, mutta toteutan sen alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen enemmän omilla ehdoillani.

Kiitos Minnalle vinkistä! Kirja on joko paras tai pahin vinkki minkä olen saanut. Joka tapauksessa muutos on tulossa.

<< Muuttaminenko kallista?
Hullu ku pullosta tullu! >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑