Hullu ku pullosta tullu!

Hullu ku pullosta tullu!

Aurinko paistaa, talitintit laulaa ja oma aikani on vierähtänyt kaikkeen muuhun paitsi blogin kirjoittamiseen.

Tulevalla viikolla starttaa viimeinen kuukauteni perinteisessä työelämässä. Olen edelleen innoissani pian alkavasta vapaa-ajan lisäyksestä, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että taloudellinen epävarmuus on jo nyt aiheuttanut perhosia on vatsanpohjalle.

Edellisessä postauksessa listasin asioita, joita oli tarkoitus toteuttaa vasta töiden päättymisen jälkeen eli kesäkuun alusta lähtien. Osana uutta elämäntyyliäni ryhdyin kuitenkin saman tien tuumasta toimeen ja lähes kaikki ylimääräinen aikani on vierähtänyt ohjelmointia opiskellessa. Tämä on valitettavasti näkynyt myös blogin päivitystiheydessä. Todennäköistä on, että jatkossakin blogi päivittyy säännöllisen epäsäännöllisesti.

Ensimmäinen kohta ajankäyttölistallani on päättötyön tekeminen. Tämän toteuttaminen kaikkien muiden ajankäytöllisten houkutuksien lomassa näyttäisi vaativan melkoista itsekuria. Onneksi sain hieman itseäni niskasta kiinni ja otin yhteyttä lopputyöni ohjaajaan. Sovimme tapaamisen, jossa tarkoituksena oli pohtia sopivaa aihetta työlle.

Tapaamisessa ohjaaja tivasi kuulustelumaiseen tyyliin mielenkiinnon kohteitani. Olen ilmeisen hankala asiakas, sillä niin moni asia kiinnostaisi. Tämänkin blogin eri aiheisiin syventyen voisi saada useammankin lopputyön tehtyä, joten keskustelu ei oikein ottanut suuntaa.

Koska erityisesti eläkesäästäminen on lähellä sydäntäni, olisi luonnollista, että se olisi myös päättötyöni aihe. Ehdotin ohjaajalleni ensin varovasti, että tekisin päättötyöni säästämisestä ja sijoittamisesta. Ajatukseni sai hyväksyvän nyökkäyksen. Sen jälkeen tarkensin, että olen eniten kiinnostunut eläkesäästämisestä. Jälleen hyväksyvä nyökkäys.

Sen jälkeen otin keskusteluun mukaan 10 vuoden aikajänteen, mutta tässä kohtaa ohjaajalta loppui huumori. Sain osakseni katseen, joka kyseenalaisti vahvasti oman täysijärkisyyteni. Päättötyön aiheen pitäisi kuulemma olla edes jossain määrin tästä universumista.

Tapaaminen kuvasti hyvin suomalaisten ajatustapaa rahasta ja eläkkeestä. Idea siitä, että eläkkeelle voi tosiaan päästä kymmenessä vuodessa, tuntuu monesta mahdottomalta, jopa hullulta.

Hullua tai ei, päättötyölle pitää joka tapauksessa keksiä uusi aihe. Sen sijaan eläketutkimus jatkuu täyttä höyryä.

Sen tulokset esittelen tässä blogissa 31.12.2022.

<< Otan loparit!
Jänishousu vai bisnesmies? >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑