Jänishousu vai bisnesmies?

Jänishousu vai bisnesmies?

Vielä hetki sitten olin täynnä tarmoa ja tarkoitus oli lopettaa nykyisessä päivätyössäni. No, näin ei nyt sitten kuitenkaan käynyt. Hieman näkökulmasta riippuen olen joko jänishousu tai bisnesmies.

Rinta pystyssä lähdin pomon huoneeseen ilmoittamaan, että en jatka enää firmassa. Syyksi kerroin, että työaika tuntuu liian pitkältä ja että tarvitsen enemmän aikaa koulun päättötyön tekemiseen. Sitten tapahtui jotain odottamatonta – pomo tarjosi minulle osa-aikaista työtä.

Julkisen lopettamisilmoituksen jälkeen tämä on vähintäänkin noloa tunnustaa, mutta tarjous oli yksinkertaisesti niin hyvä, että siihen oli pakko tarttua.

Jatkossa työaikani on 3,5 päivää viikossa eli selvästi aikaisempaa inhimillisempi. Jäähän viikossa vielä toinen samanmoinen omaa aikaa.

Sen lisäksi sain tuntipalkkaani maistuvan korotuksen. Entinen kuukausipalkkani oli 2750 euroa ja uusi täysipäiväinen kuukausipalkkani olisi 3500 euroa. Lyhyemmästä työajasta johtuen minulle maksetaan tästä 70 % eli bruttopalkkani laskee 2450 euroon. Säästyvien matkakustannusten ja pienempien verojen jälkeen arvioin nettotappiokseni noin 160 euroa. Melko pieni hinta kuudesta vapaapäivästä kuukaudessa.
Vertaus täysipäiväiseen, mutta täysin teoreettiseen kuukausipalkkaan on sinänsä turha, mutta kyllä tuo silti mukavan jouluisen mielen saa aikaan.

Kaikki voittavat, kun minä saan lisää aikaa ja työnantajani saa edullisemmalla osapuilleen samat työtehtävät hoidettua.

Eikä tässä vielä kaikki!
Jo edellämainitut syyt olisivat saaneet minut suostumaan, mutta paras osuus on vielä kertomatta. Uusi sopimus on voimassa vain kesän ajan eli pääsen kokeilemaan osa-aikaisuutta ilman pitkää sitoutumista ja voin kesän jälkeen harkita uudelleen mitä teen.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että palaan kesäloman jälkeen töihin eli olen oikeutettu ylimääräiseen 1150 euron kuukausipalkkaan lomarahan muodossa. Käytännössä tienaan kesän ajan lyhennetyllä työajalla enemmän kuin mikä oli aikaisempi täysipäiväinen kuukausipalkkani!

Miten tästä olisi muka voinut kieltäytyä?

<< Hullu ku pullosta tullu!
Osavuosikatsaus 1/3 (+3,4%) - Hullut puskurit >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑