Osavuosikatsaus 1/3 (+3,4%) - Hullut puskurit

Osavuosikatsaus 1/3 (+3,4%) - Hullut puskurit

Seuraan itse varojeni arvon kehittymistä kuukausittain, mutta blogissani ei ole aikaisemmin ollut varsinaista omaisuuden kehittymisen seurantaa. Useat bloggarit julkaisevat katsauksia kuukausittain tai pörssiyhtiöiden tapaan neljännesvuosittain. Erottuakseni joukosta otan uudeksi perinteeksi julkaista osavuosikatsauksen kolmesti vuodessa.

2014 1/3 yhteenveto:

  • Sijoitusvarallisuus + 3,4 %
  • Säästöprosentti 69 %
  • Tulot 10 050 €
  • Menot 3110 €

Ansiotulot olivat tammi-huhtikuussa 9300 €, sivutulot 550 € ja osinkoja sain noin 200 €. Tulot yhteensä 10 050 € eli keskimäärin 2512€ kk.

Ansiotulojen netto-osuus on todella mahtava johtuen verokorttini perusprosentista, mutta tämä tasoittuu loppuvuodesta. Toisaalta sivutulojen osuus tulee kasvamaan laskutusten epätasaisuuden takia. Sijoitusasuntojen tuottoja en laske tässä kohtaa tuloiksi, vaan ne on huomioitu sijoitussalkun arvon muutoksessa.

Menot kuvakaappauksena S-Pankin kulujen seurannasta:

Vasemmalla ovat henkilökohtaiset menoni ja oikealla yhteiset menot, joista osuuteni on 50 %. Kuluni ovat olleet alkuvuonna noin 2110 euroa. Tämän lisäksi rahaa on mennyt oman asuntolainan lyhennykseen 500 euroa ja lainaan liittyviin kuluihin 500 euroa eli kustannukset yhteensä 3110 € / 777 € kk.

Vanhempieni auto on ollut alkuvuoden minulla lainassa ja tulee olemaan toistaiseksi käytössäni. Saan nauttia autoilun eduista ilman täyttä laskua, mutta tähän liityvät kulut ovat lisääntyneet aikaisempaan verrattuna merkittävästi.

Viime vuosi päättyi siihen, että tuli sijoitettua liikaa, käteispuskurit olivat kokolailla tyhjät ja rahastosalkun allokaatio jäi muuttamatta.

Itselleni tilillä lojuva käteinen tuo turvallisuutta, joten olen alkuvuonna kasvattanut puskureita reilusti. Luultavasti fiksumpaa olisi ollut pitää käteinen minimissä ja tarvittaessa turvautua luottoon. Näin kaikki varat olisivat koko ajan tuottamassa ja tuotto olisi satunnaisista korkokuluista huolimatta vertailutuottoa parempi.

Rahastosalkku on tasapainotettu uuteen tavoiteallokaatioon. Tasapainotus tai puskureiden nostaminen ei olisi ollut mahdollisia ilman omaisuuden myymistä. Poiketen normaalista linjastani otin hieman näkemystä markkinoihin ja myin siivun osakesalkustani. Myyntiin lähti esimerkiksi osa rajussa nousussa ollutta Sopranoa.

Samalla innostuin hieman enemmän aktiivisesta sijoittamisesta. Siitä ei tosin jäänyt kerrottavaa jälkipolville ja tulos oli – 500 euroa. Onneksi tämä innostus myös päättyi nopeasti.

Alkuvuoden myyntien ja ostojen erotus on ollut 4000 euroa eli olen nostanut sijoituksista enemmän rahaa kuin mitä olen sinne laittanut. Aktiivisen sijoittamisen kokeilusta ja lunastuksista huolimatta sijoitussalkkuni arvo on noussut + 3,4 %.

Kokonaisuutena olen edellä eläketavoitettani. Ero kuitenkin kaventuu koko ajan, koska en saa sijoitettua riittävästi kuukausittain, jotta voisin saavuttaa eläkkeeni aikataulussa.

Päivitys:

Tunnusluvut 1.5.2014

Nettovarallisuus 159 380 €

Sijoitusvarallisuus 146 957 € (+3,4%)

Stressiluku 17,09 v

<< Jänishousu vai bisnesmies?
Läskissä kunnossa >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑