Kolmannesvuosikatsaus 1/3 2015 - 202 075 €

Kolmannesvuosikatsaus 1/3 2015 - 202 075 €

Aijaijaijaa! Olipa ihanaa oli taas lyödä luvut sijoitussuunnitelmaan. Omalta osaltani koko alkuvuosi on sujunut mukavasti työnteon parissa ja huolimatta huhtikuun lopun pienestä korjausliikkeestä, voi alkuvuotta pitää varsin mainiona. Alkuvuoden aikana blogini siirtyi WordPress-alustalle johon olen ollut erittäin tyytyväinen. Lisäksi tässä kohtaa annan erityiskiitoksen teille 12 hengelle, jotka olette jo uskaltaneet tykätä Facebook-sivuistani!

Tulot, menot ja säästöprosentti 1/3 2015

  • Nettotulot 9829 €
  • Kustannukset 2884 €
  • Säästöprosentti 70,7 %

Ansiotuloja kertyi 8217 euroa ja loput tuloista olivat osinkoja kotimaisista yhtiöistä. Kustannuksia kertyi edellisen neljän kuukauden aikana keskimäärin 720,95 € per kuukausi. Näin säästöprosentiksi muodostui 70,7 %, kun osinkotulot huomioidaan. Ilman osinkotulojakin päästään 65 % tienoille.

Henkilökohtaisia sivutuloja ei ole enää aikoihin ollut lainkaan, vaan nämä tuloutuvat perustamani osakeyhtiön alle. Tulot ovat sen verran epäsäännöllisiä, että pureudun näihin tarkemmin vasta vuoden lopussa, kun selvillä ovat todelliset tulot ja kustannukset. Yritykseni kautta lähti kuitenkin ensimmäisellä kolmanneksella pari mielenkiintoista sivuprojektia liikkeelle. Toistaiseksi näistä on aiheutunut vain kuluja, mutta toivottavasti jatkossa myös tuloja. Tulevaisuus näyttää miten projektien kanssa käy ja tarkempaa raporttia on tietenkin tulossa myös blogipostauksen muodossa.

Uudet projektit antavat ehdottomasti paremmat siivet kuin yksikään nimeltä mainitsematon energiajuoma!

Vuokratuloja ei myöskään ole tässä kolmannesvuosikatsauksessa huomioitu, vaan raportoin nämä yritystulojen tapaan vasta vuoden lopussa. Molemmat sijoitusasunnot ovat olleet asuttuina alkuvuoden ja vuokra on kilahdellut tasaisin väliajoin tilille ilman minkäänlaisia ongelmia.

Henkilökohtaiset kustannukset putosivat merkittävästi viime vuoden viimeisestä kolmanneksesta (803 € / kk). Esimerkiksi asunnon vastike laski tälle vuodelle 15 euroa / kk verrattuna edellisvuoteen. Ruokaan on mennyt vielä vähemmän rahaa kuin aikaisemmin, mutta syötyä on tullut reilusti enemmän ja paremmin.

Miten se on mahdollista?

Nykyisessä työpaikassa tulee aina syötyä lounas ja lisäksi siellä on tarjolla aamupalat ja välipalat, joten kotijääkaapilla ei juurikaan tarvitse käydä. Lounasetu tulee nykyisessä työpaikassa palkan päälle ja vaihtoehtoina on ota tai jätä. Lounasedusta olen laskenut ravintolat-kohtaan ennakonpidätyksen suuruisen kustannuksen. Lisäksi ensimmäiselle kolmannekselle osui pieniä remonttikuluja sekä koko vuoden vakuutusmaksut. Huolimatta alkuvuoden kulupainotteisuudesta, jäivät kustannukset hyvin mataliksi. Kiireisen aikataulun hyvä puoli on se, että tuhlaamiseen ei jää aikaa eikä energiaa. Nyt vain tarkkana loppuvuosi, että ei tule lipsahduksia!

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kolmannesvuosikatsaukseen.

Henkilökohtaisia sijoituksia olen alkuvuonna tehnyt 1500 eurolla kuukaudessa ja sivutoimisen yrityksen kautta lisäksi 750 eurolla kuukaudessa. Valtaosa nettovarallisuuden kasvusta on kuitenkin kurssinousun ansiota. Tällä hetkellä suunta on alaspäin, mutta tuskinpa varsinaiseen paniikkiin vielä markkinat syöksyvät, vaikka itselleni tämä sopisi oikein mainiosti.

Nykyinen korkea kurssitaso on saanut oman sijoitusinnon hieman laantumaan ja olen tosissani alkanut harkitsemaan asuntolainan lyhennysvauhdin lisäämistä. Periaatteessahan laina on edelleen erittäin edullista ja velaton asunto ei ehkä ole paras ratkaisu taloudellisessa mielessä. Toisaalta velattomuus vaikuttaisi merkittävästi henkiseen hyvinvointiin.

Sijoitusasunto 1 on ollut myynnissä jonkin aikaa, mutta hintapyyntöni on sen verran korkea, että kauppoja ei ole syntynyt. Luultavasti joudun tuosta tekemään alaskirjauksen, koska olen nyt arvostanut asunnon 95 000 arvoiseksi. Tällä hinnalla asunto ei kuitenkaan nykyisessä markkinatilanteessa ole ainakaan vielä mennyt kaupaksi. Toisaalta itselläni ei ole mikään kiire myydä ja vuokratuotto on kohtuullisella tasolla.

Mutta nyt: lässytys loppu ja loput tunnusluvut kehiin.

Jopa järjettömän hurjan alkuvuoden kurssinousun ansiosta nettovarallisuuteni ylitti 200 000 euron merkkipaalun. Tilanne tuskin jää vielä pysyväksi, mutta silti otan kaiken ilon irti tilanteesta niin kauan kuin voin.

Eläkeunelma elää yhä!

<< Sijoittaja sumussa
Aina mun pitää >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑