Kuukausikatsaus 06 2019 - 323K

Kuukausikatsaus 06 2019 - 323K

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni kahden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti: * Nettotulot ilman pääomatuloja 1 617 € * Kustannukset 980 € * Säästöprosentti  26 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ei kertynyt ansiotuloja, mutta ansiopäivärahaa sain 1 617 euroa. Säästöprosenttiin lasken mukaan kaikki eläkekassan ulkopuoliset tulot. Sijoitusten tuotot ovat jo mukana tuottoarvioissa, joten eläkkeen kannalta merkitsevää on säästöprosentti uudesta rahasta (lisää selityksiä tämän kk katsauksen lopussa).

Osinkotuloja tai ETF:ien jakamia tuottoja kilahti tilille 1 870 euroa.

Menoissa eniten rahaa kului taas harrastuksiin ja heinäkuu tulee olemaan vielä pahempi. Golf ei ainakaan omalla tyylilläni ole se säästämisen kannalta paras lajivalinta. Toki olisi mahdollista järkeistää omaa pelaamista aika lailla. Median korkea osuus johtuu samasta harrastuksesta ja osittain myös puhelinlasku.

Kuukauden kulutuksen lisäksi seuraan edellisten 12 kuukauden kulujen liukuvaa keskiarvoa. Näin muistan kiinnittää siihen huomiota muutenkin kuin kerran vuodessa. Keskimääräinen kulutus antaa parhaan kuvan siitä, että kuinka suuren eläkekassan tarvitsen.

Muuta: * Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot * Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista * Raportoin oman osuuteni kuluista kahden hengen taloudessa, joten jotkut kategoriat näyttävät omalta osaltani pyöreätä nollaa * Työaika kuluvana kuukautena 0 %

VARALLISUUS

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Kuukauden aikana tein pienen automaattitäydennyksen osinkosalkkuun, mutta muuten mentiin markkinan mukana. Lisäksi aikaisemmin en ole jaksanut luottokortin minimaalista saldoa laittaa ylös, mutta nyt sillä on jo merkitystä. Kuluina ostokset näkyvät sitten seuraavassa kuussa, kun maksan saldon kerralla pois.

Muuta: * Yrityksen sijoitukset on arvostettu markkina-arvoon * Yrityksen kassa ei näy ollenkaan * Käteinen ei aina ole ihan linjassa edelliseen kuukauteen, koska maksan yrityksen kuluja itse ja myöhemmin taas kulukorvauksia itselleni.

TUNNUSLUVUT

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä.

Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Edelliseen kuukauteen verrattuna on nähtävissä muutosta markkinoiden johdosta.

LOPUKSI

Kuukausi vierähti (taas) mukavasti sirkushuvien parissa. Säästämisestä tai sijoittamisesta en näillä tuhlailuilla voi kirjoittaa, mutta arkistoista löytyy onneksi vielä muutamia Saiturin helmiä kesälukemiseksi. Niitä luvassa ensi viikosta lähtien.

Oma jatkosuunnitelmani kesälle on golf kuumeen ruokkiminen. Harkinnassa on myös siitä kirjoittaminen internetin ihmeellisessä maailmassa, koska avopuolisoni on täysin kypsä golf tarinoistani, mutta tunnen pakottavaa tarvetta sylkeä ne jonnekin. Ehkä joku muukin on saanut saman taudin.

<< Kuukausikatsaus 05 2019 - 315K
Saituri: Palkkatyöllä ei rikastu… mutta miksi? >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑