Kuukausikatsaus 06 2020

Kuukausikatsaus 06 2020

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni kahden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti: * Nettotulot 2 660 € (ilman pääomatuloja) * Kustannukset 2 072 € * Säästöprosentti 22 % (YTD 62 %)

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana kertyi pelkästään ansiotuloja. Lasken säästöprosenttiin mukaan vain eläkekassan ulkopuoliset tulot. Sijoitusten tuotot ovat jo mukana tuottoarvioissa, joten eläkkeen kannalta merkitsevää on säästöprosentti uudesta rahasta.

Suurin menoerä kuukauden aikana oli golf. Reiluun tonniin sisältyy pelioikeus, treenejä ja omasta mielestäni täydellisesti sisustukseen sopiva puttimatto. Muilta osin kulut olivat lähellä totuttua.

Menotaulukon tulkinta:

  • Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista
  • Raportoin oman osuuteni kuluista kahden hengen taloudessa, yhteiset menot maksetaan puoliksi
  • Työaika kuukauden aikana: 80 %
  • Menot 12kk ka kertoo 12 kuukauden keskiarvon menojen osalta, mutta kaikki rivit eivät välttämättä mahdu näkyviin. Summa sisältää myös piilossa olevat rivit.
  • Menot 12kk muutos kertoo 12 kuukauden kulujen muutoksen verrattuna edelliseen kuukauteen. Myös lipun väri kertoo muutoksen suhteellisesta määrästä.

Kuukausitason lisäksi seuraan edellisten 12 kuukauden kulujen liukuvan keskiarvon trendiä. Trendissä vertailuna viime vuoden vastaava luku. Näin myös isompi kuva pysyy mielessä. Keskimääräinen kulutus antaa parhaan kuvan siitä, että kuinka suuren eläkekassan tarvitsen.

VARALLISUUS

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.‌

Kuukauden muutokset olivat seurausta markkinoiden liikkeistä.

Muuta: * Tuotto ETF:t ja osa lottokupongeista on yritykseni nimissä * Yrityksen sijoitukset on arvostettu markkina-arvoon * Yrityksen kassa näkyy luvuissa osittain * Käteinen ei aina ole ihan linjassa edelliseen kuukauteen, koska maksan yrityksen kuluja itse ja myöhemmin taas kulukorvauksia itselleni. Lisäksi osingot eivät näy tuloissa, mutta näkyvät käteisessä.

TUNNUSLUVUT

*Nettovarallisuuteen* huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen ja oman asuntoni. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä.

Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

ELÄKE

Alla on katsaus eläkeaikatauluun, josta olen noin 6 vuotta myöhässä.‌ Tilanne tulee ensi kuussa näyttämään hieman paremmalta, kun viime vuoden heinäkuu mega kulutus jää pois laskennasta.

Lisätiedot * Tavoite on laskettu dynaamisesti edellisen 12 kuukauden kulutuksen keskiarvon mukaan * Käyttämäni oletukset näkyvät kuvan yläreunassa * Tämän hetken aikataululla eläke koittaa 41-vuotiaana * En uudelleenbrändää P.Ohattaa, vaikka näyttäisin myöhästyvän kolmevitosena eläkkeelle-tavoitteesta

LOPUKSI

Vähitellen alkaa löytyä uutta energiaa ja kesälomastani on onneksi vielä puolet jäljellä. Valitettavasti kuukauteen mahtui myös vastoinkäymisiä. Olen ulkoistanut osan talouden hallinnan verkkopalvelun koodista ja homman piti olla selkeä. Todellisuus paljastui toiseksi. Aikataulu petti pahasti enkä saanut sellaista lopputulosta, joka olisi tyydyttänyt vaatimukseni, joten jouduin päättämään yhteistyön.

Jos puuhailet joskus samantyyppisen projektin kanssa, kannattaa lukaista Siversin mainio artikkeli ohjelmointityön ostamisesta. Nyt etenen kyseisellä strategialla ja toivon, että lopputulos on parempi. Jos toteutat ihan mitä tahansa projekteja, tässä on sinulle ilmainen vinkki: Kun sovit aikataulun, pidä siitä kaikin keinoin kiinni. Kun kommunikoit, ole todella tarkka sanan valmis käytöstä. Jos puhut valmiista, sinun todella kannattaa tarkoittaa sitä. Tässä on peiliin katsomisen paikka myös itselläni. Aina kannattaa käydä toisen osapuolen kengissä, niin ymmärtää maailmaa taas vähän vähemmän väärin.

En ole vähään aikaan kirjoitellut uusia tarinoita blogiin, mutta tässä muutamia vinkkejä liikkuvan kuvan muodossa korvaamaan tiedonjanoasi ja tuomaan virikkeitä sadepäiviin. Osan olen todennäköisesti maininnut aikaisemminkin, mutta latvani on sen verran laho, että kaikkea ei vain muista. Valitettavasti suurin osa maksumuurin takana. Luotan siihen, että tämän sivuston lukijana osaat hyödyntää maksuttomat kokeilut ja ymmärrät onko palvelusta sinulle sen enempää hyötyä (minä en hyödy siitä mitään, että sinä katsot tai jätät pätkät katsomatta).

Jos joku mainio pätkä puuttuu tai löydät saman suurin piirtein luotettavalta maksuttomalta sivustolta on kommenteissa hyvin tilaa täydennyksille. Vinkkejä otetaan vastaan myös, jos olet esimerkiksi VPN:n avustuksella saanut kaikki ulos Netflixistä.

<< Kuukausikatsaus 05 2020 - 362K
Huonojen talouspäätösten summa >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑