Kuukausikatsaus 1 & 2 2017 - 254 137

Kuukausikatsaus 1 & 2 2017 - 254 137

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Välillä elämässä sattuu ja tapahtuu. Siitä johtuen kuukausikatsaus sisältää poikkeuksellisesti sekä tammi- että helmikuun luvut.

Tulot, menot ja säästöprosentti 1 / 2017

  • Nettotulot 2604 €
  • Kustannukset 1085 €
  • Säästöprosentti 58,3 %

Tulot, menot ja säästöprosentti 2 / 2017

  • Nettotulot 6281 €
  • Kustannukset 2373 €
  • Säästöprosentti 62,2 %

TULOT & MENOT

Tammikuu oli tulojen puolesta normaali kuukausi. Ansiotuloja kertyi 2383 euroa, osinkoja kilahti 143 euroa ja lisäksi muita tuloja oli 78 euron edestä. Helmikuussa kassa kilisikin sitten oikein huolella. Ansiotuloja kertyi tavalliset 2344 euroa, mikä tuntuu kovin epäreilulta, koska en sairastumisesta johtuen töihin päässyt. Vaikea tästä on valittaa, mutta silti ajatus palkasta ilman töitä on aika erikoinen. Ansiotulojen päälle osinkoja satoi 2137 euroa. Osingoista reilut pari tuhatta oli omasta yrityksestäni maksamaani osinkoa. Lisäksi lähestyin eläkeikää yhdellä vuodella ja kun tasakymppi tuli täyteen, niin minua muistettiin useammastakin osoitteesta yhteensä 1800 euron arvosta. 

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa.

Tammikuun menot olivat normaalilla tasolla, mutta helmikuu oli myös kulujen puolesta varsin erikoinen. Vietin lähes koko kuukauden täysihoidossa ja lääkärikustannukset ovat sen mukaiset. Lääkäri sisältää tässä tapauksessa kaiken terveydenhuoltoon liittyvän. Täysihoidosta johtuen ruokakustannukset jäivät luonnollisesti normaalia pienemmäksi. Päätökseni nauttia joka työpäivä lounas työpaikan ravintolassa näkyy selkeästi ravintolakuluissa. Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen. Tammikuun lukuja en saanut ylös enkä niitä lähtenyt jälkikäteen selvittämään, joten luvut ovat samat kuin joulukuulla.

Lopetin tämän vuoden alussa automaattiset rahastosijoitukset uuden strategian mukaisesti (jota en valitettavasti ole saanut vielä muotoiltua postaukseksi) ja rahastosijoitusten sijaan tein helmikuussa hieman reilumman täydennyksen osinkosalkkuun. Samaa teemaa tulen jatkamaan läpi vuoden eli osinkovirta tulee toivottavasti kasvamaan ja vastaavasti rahastoihin tulee valumaan vähemmän euroja. Muilta osin bonukset johtuivat markkinoista.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä. Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä oli reilua arvonnousua kurssien mukana. Valitettavasti kulujen nousu oli vielä suurempaa ja kassan määrässä tultiin lähes vuosi taaksepäin. Tällä hetkellä kassa riittäisi noin 17 vuodeksi.

YHTEENVETO

Alkuvuosi ei ole ollut mitenkään erityisen hauska. Onneksi olen jemmannut jotain sukan varteen ja tulot ovat olleet kohdillaan niin taloudellista stressiä ei ole päässyt syntymään. Jos kaiken päälle ylimääräiset kulut olisivat aiheuttaneet henkilökohtaisen talouskriisin niin en tiedä mitä olisi tapahtunut. Vaan nyt kaikki näyttää valoisammalta ja ei auta kuin toivoa, että loppuvuosi sujuu mukavammissa tunnelmissa.

<< Lampaita äidin oomme kaikki
Talousremontti >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑