Kuukausikatsaus 10 2016 - 225 983

Kuukausikatsaus 10 2016 - 225 983

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti 10 / 2016

  • Nettotulot 2532 €
  • Kustannukset 1053 €
  • Säästöprosentti 58,4 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 2415 euroa, kun päivätyön palkkaan tuli pieni korotus. Ei mitään maata mullistavaa, mutta kaikki on plussaa ottaen huomioon, että työhön käytettävä aika ei muuttunut. Lisäksi osinkoja kilahti tilille 117 euroa.

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa.

Lokakuun kulutus meni aavistuksen yli siitä mitä olin ajatellut sen olevan. Ylitys oli puoliksi suunniteltu valinta ja puoliksi idiotismia. Kävin lakanaostoksilla ihan vain vaihtelun vuoksi ja samalla reissulla kyytiin päätyi kynttilöitä sekä vähän muuta kodintavaraa (asumismenot). Päätin sitten pestä lakanat ja heittää samaan koneelliseen muita riepuja mukaan. Lopputuloksen joku jo varmaan arvaakin, mutta näin uudet valkoiset lakanat olivat vaihtuneet vaaleanpunaisiin (idiotismi). En millään voinut elää tuon virheen kanssa, joten ei muuta kuin uusi reissu kauppaan. Nyt on sitten sekä vaaleanpunaiset että valkoiset lakanat varastossa. Lisäksi harrastuksiin hurahti hieman rahaa ja saattaa mennä jatkossakin, koska tällä hetkellä en ole tyytyväinen työn ja vapaa-ajan tasapainoon. Tästä lisää jatkossa. Päätökseni nauttia joka työpäivä lounas työpaikan ravintolassa näkyy selkeästi ravintolakuluissa.  Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Merkittävin muutos varoissa ja veloissa oli kuukauden aikana Suomi-osakkeiden arvonalentuminen. Automaattisijoitukset menivät suunnitelmani mukaan eli Seligsonin rahastohankintoihin lähti vakiosumma 500 euroa sekä omissa, että yritykseni nimissä. Lopulta kuukausi päätyi aika lähelle nollatulosta.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä. Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä on vain pieniä muutoksia.

Muuta

Aina silloin tällöin tulee kyselyitä mahdollisuuksista mainostaa blogissani. Koska en ole lähelläkään tavoitteeni saavuttamista, niin päätin tehdä testin ja kokeilla mainosten myymistä. Sivun laidassa olevat bannerit eivät itseäni häiritse ja kaikki ovat niihin tottuneet, joten olen pitänyt sellaisia myös omassa blogissani. Omat mainokseni tulevat lähinnä AdSensen kautta, mutta tätä kokeilua varten hinnoittelin ne erikseen. Katsotaan sitten käyvätkö ne kaupaksi vai eivät.

Mainostaminen blogissa on varmasti sellainen aihe joka herättää tunteita. Kaikilla on hintansa enkä muuta yritäkään uskotella. Vaan se, että mitä saa ja millä hinnalla onkin mielenkiintoisempaa. Itse en pidä siitä, että blogeissa on mainoksia tekstin seassa tai siitä, että jostain hyppää pop up kimppuuni. Samasta syystä olen jättänyt tällaiset pois omasta blogistani, vaikka ne tulojani todennäköisesti lisäisivät (kiitos kuitenkin jo saamistani hyvistä vinkeistä aiheeseen liittyen!).

Samaa linjaa noudatan sponsoroitujen postausten kanssa. Huolimatta siitä, että olen ahne paskiainen, niin sponsoroituja artikkeleita nähdään ehkä yksi kappale vuodessa. Se ei varmastikaan ylitä kenenkään sietokynnystä ja toisaalta olen hinnoitellut ne niin, että niistä on oikeasti jotain iloa eläkkeen tavoittelussa. Uskon, että nykyisellä hinnoittelulla turhat kyselyt loppuvat ja jos yhteistyötä syntyy, niin se on minulle vaivan arvoista. (Jos uteliaisuuttasi mietit mihin hintoihin päädyin, voit vilkaista sivun mainostaminen.)

Luonnollisesti raportoin mainostamiskokeen tulokset sensuroimattomana blogissa ja toivottavasti niistä on apua omien sivutulokokeilujesi taustaksi.

Yhteenveto

Mainostamiskokeen lisäksi pelkkää perussettiä… ei kai tässä oikein muutakaan voi sanoa. Pieni palkan korotus on tietysti iso plussa, koska se vaikuttaa nyt ja tulee jatkossakin vaikuttamaan siihen kuinka paljon minulla on mahdollista laittaa säästöön. Toisaalta se ei ollut aivan sitä mitä olin toivonut. Valitettavasti tässä kohtaa toiveet olivat epärealistisia. Onneksi tekemällä asioita oikein ja paremmin on palkassa vielä reilusti potentiaalia jäljellä.

Potentiaali on hyvä asia, koska vähitellen ajatukseni ovat kääntyneet siihen, että olisi mukava välillä tehdä muitakin asioita kuin töitä. Aina parempi, jos tuloista ei tarvitsisi tinkiä.

En tiedä onko muilla samaa vikaa, mutta itselläni tuppaa käymään niin, että valoisaan vuoden aikaan tulee kerättyä vaikka mitä tekemistä listalle ja energiaa tuntuu riittävän. Syksyn koittaessa ajatus kääntyy enemmän siihen, että miksi ihmeessä. No yleensä tyytymättömyys aiheuttaa muutoksia ja tämä kerta ei varmasti ole poikkeus. Vaan se mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään on vielä täysi arvoitus – myös itselleni.

<< Poweria salkun seurantaan - Osa 2 - graafit
Käännekohdassa >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑