Kuukausikatsaus 10 2019 - 330K

Kuukausikatsaus 10 2019 - 330K

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni kahden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti (suluissa vuosi tähän mennessä): * Nettotulot ilman pääomatuloja 3 023 € * Kustannukset 1 584 € * Säästöprosentti  48 % (15 %)

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana kertyi ansiotuloja 3 023 euroa. Lasken säästöprosenttiin mukaan vain eläkekassan ulkopuoliset tulot. Sijoitusten tuotot ovat jo mukana tuottoarvioissa, joten eläkkeen kannalta merkitsevää on säästöprosentti uudesta rahasta.

Suurin menoerä kuukauden aikana oli remontit ja muuton yhteydessä tuli vähän laitettua uutta kämppää. Käytännössä pari seinää sai maalikerroksen ja lisäksi P.Ohatan tehtaalta syntyi uusi työpöytä aikaisemman jäädessä edelliseen asuntoon perinnöksi. Lisäksi latasin liikuntaetua ja kävin hammaslääkärissä.

Menotaulukon tulkinta: * Asuntolainaa ei enää ole * Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista * Raportoin oman osuuteni kuluista kahden hengen taloudessa, yhteiset menot maksetaan puoliksi * Työaika kuukauden aikana: 80 % * Menot 12kk ka kertoo 12 kuukauden keskiarvon menojen osalta, mutta kaikki rivit eivät välttämättä mahdu näkyviin. Summa sisältää myös piilossa olevat rivit. * Menot 12kk muutos kertoo 12 kuukauden kulujen muutoksen verrattuna edelliseen kuukauteen. Myös lipun väri kertoo muutoksen suhteellisesta määrästä.

Kuukausitason lisäksi seuraan edellisten 12 kuukauden kulujen liukuvan keskiarvon trendiä. Trendissä vertailuna viime vuoden vastaava luku. Näin myös isompi kuva pysyy mielessä. Keskimääräinen kulutus antaa parhaan kuvan siitä, että kuinka suuren eläkekassan tarvitsen.

VARALLISUUS

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen. Asuntolainaa ei ole, joten velkoihin saattaa ilmaantua satunnaisesti vain luottokortti.

Kuukauden aikana tein pienen automaattisijoituksen rahastoihin ja muilta osin mentiin markkinan mukana.

Muuta: * Yrityksen sijoitukset on arvostettu markkina-arvoon * Yrityksen kassa ei näy ollenkaan * Käteinen ei aina ole ihan linjassa edelliseen kuukauteen, koska maksan yrityksen kuluja itse ja myöhemmin taas kulukorvauksia itselleni.

TUNNUSLUVUT

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä.

Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Edelliseen kuukauteen verrattuna on nähtävissä muutosta tekemäni myllerryksen mukana. Suurimmat syylliset nettovarallisuuden putoamiseen ovat varainsiirtovero ja myydyn asunnon välityspalkkio.

ELÄKE

Alla on katsauseläkeaikatauluun, josta olen reilut viisi vuotta myöhässä.

Lisätiedot * Tavoite on laskettu dynaamisesti edellisen 12 kuukauden kulutuksen keskiarvon mukaan * Käyttämäni oletukset näkyvät kuvan yläreunassa * Tämän hetken aikataululla eläke koittaa 41-vuotiaana * En uudelleenbrändää P.Ohattaa, vaikka näyttäisin myöhästyvän kolmevitosena eläkkeelle-tavoitteesta

LOPUKSI

Kuukauden aikana puuhaa riitti muuton kanssa yllin kyllin. Vähitellen totuus uudesta kämpästä alkaa myös iskostua tajuntaan ja voin vain todeta, että eipä osunut taaskaan kohdalle. Se kuuluisa käyrä on vahvasti nousussa. Hyvä minä.

Muuton päälle vähän remonttia, koulua, töitä, sovelluksen kanssa puuhastelua ja harrastuksia, niin syksyn energiat olikin poltettu loppuun kertaheitolla. En ehtinyt kuin haaveilla kirjoittamisesta ja sen kautta omien ajatusten selvittämisestä. Nyt tuleva taakka näyttää vähän inhimillisemmältä ja pienen levon jälkeen saattaa jotain tekstiä ilmestyä tännekin…

Jos haluat tehdä itsellesi samanlaisen raportin kuin mitä olen katsauksessa käyttänyt, kannattaa lukea artikkeli talouden seurannan automatisointi.

<< Kuukausikatsaus 09 2019 - 320K
Kuukausikatsaus 11 2019 - 332K >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑