Kuukausikatsaus 11 2015 - 208 086

Kuukausikatsaus 11 2015 - 208 086

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti 11 / 2015

  • Nettotulot 1819 €
  • Kustannukset 1193 €
  • Säästöprosentti 34,4 %

TULOT & MENOT

Marraskuussa ansiotuloja kertyi 1789 euroa ja osinkojakin tipahti tilille muutama kymppi.

Henkilökohtaisia sivutuloja minulla ei enää ole, vaan nämä kertyvät nykyisin yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Myöskään sijoitusasuntojen tuloja tai menoja ei ole huomioitu, koska kaikki tulot sitoutuvat käytännössä asuntoihin ja realisoituvat vasta kun asunnon myy tai kun velkavipu on huomattavasti nykyistä pienempi. Raportoin yrityksen tulot ja asuntojen laskennalliset tulot vasta vuoden lopussa.

Viime aikojen tapaan ruokailusta tulee huolehdittua yhä pääosin työpaikalla, joten omia eväitä ei juuri ole tarvinnut ostaa. Myös asunnon osto antaa odottaa itseään ja tällä hetkellä asun vuokralla omassa asunnossani. Ehkä enemmän kuin vuokrasta, kyseessä on korvaus viivästyneistä asuntokaupoista. Autoa on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista.

Selkeästi merkittävin kuluerä marraskuussa oli matkailu. Syntyneiden kustannusten lisäksi otin kaksi päivää palkatonta töistä, joten tulot jäivät normaalia alhaisemmiksi. Marraskuun matkakulut sisältävät muut paitsi lentoliput, jotka ostin jo heinäkuussa.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Kuukauden aikana ainoaksi ostokseksi jäi firman kautta ostetut rahastot (750 €) ja muu arvonvaihtelu on seurausta kurssimuutoksista.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudeksi olen laskenut vain oman pääomani osuuden sijoituksistani eli omaisuudesta jolla tavoittelen tuottoa.

Edelliseen kuukauteen verrattuna netto- ja sijoitusvarallisuus kasvoivat mukavasti pörssikurssien mukana. Eläkekassan riittoisuuden heilahtelu kuvastaa hyvin sitä, miten suuri merkitys kustannuksilla ja kurssiheilahtelulla on eläkkeen suunnittelussa. Jatkossa oletan kustannustason olevan noin 1000 € / kk, mikä tarkoittaisi, että tämänhetkinen eläkekassa vuosina tulee asettumaan 16 vuoden tienoille.

YHTEENVETO

Marraskuussa säästöprosentti jäi tänä vuonna ensimmäistä kertaa alle 50%. Mistään katastrofista ei silti voida puhua vaan enneminkin tietoisesta valinnasta. Mietin pitkään raaskinko lähteä minilomalle, mutta lopulta päätin mennä ja nauttia vapaasta. Näin jälkikäteen tiedän, että valinta oli oikea. Olen suorastaan ihmeissäni miten paljon muutaman päivän vapaa vieraassa ympäristössä ilman rutiineja selkiytti omia ajatuksiani. Näistä lisää seuraavassa postauksessa.

<< Muurahaisesta reppureissaajaksi
Kuka nyt ei matkustelusta tykkäisi? >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑