Kuukausikatsaus 11 2018 - 307K

Kuukausikatsaus 11 2018 - 307K

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni kahden hengen ja yhden koiran taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti:

  • Nettotulot 3 981 €
  • Kustannukset 2 057 €
  • Säästöprosentti  48 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 3 821 euroa ja osinkotuloja tai ETF:ien jakamia tuottoja kilahti tilille 160 euroa. Muita tuloja ei ollut. Ansiotulot tulivat loppupalkan muodossa. Loppupalkka piti sisällään kertyneet lomat ja ylimääräiset tunnit. Pääomatulot ovat joko ennakonpidätysten jälkeisiä, lähdeverojen jälkeisiä tai sellaisia, joista Suomen verottaja ei vielä ole vienyt osuuttaan.

Menoissa tapahtui kuukauden aikana vaikka mitä. Suurin pommi oli päätös lähteä talvea karkuun. Lennot on nyt varattu, mutta muut kulut matkasta tulevat maksuun myöhemmin. Harrastusten kausimaksu tuli myös ajankohtaiseksi, mutta onneksi nyt on koko kausi maksettu. Viimeisen palkan yhteydessä meni lounaslataukset kahdelle kuukaudelle ja tästä johtuu piikki ravintola menoissa. Lisäksi koiran kanssa oli vähän probleemaa ja käytin sen röntgenissä. Ja sitten vielä normikulut päälle.

Kuukauden kulutuksen lisäksi seuraan edellisten 12 kuukauden kulujen liukuvaa keskiarvoa. Näin muistan kiinnittää siihen huomiota muutenkin kuin kerran vuodessa. Keskimääräinen kulutus antaa parhaan kuvan siitä, että kuinka suuren eläkekassan tarvitsen.

Muuta:

  • Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot
  • Nautin joka päivä lounaan muiden tarjoilemana, mikä näkyy ravintolakuluissa
  • Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista
  • Raportoin oman osuuteni kuluista kahden hengen taloudessa, joten jotkut kategoriat näyttävät omalta osaltani pyöreätä nollaa
  • Työaika kuluvana kuukautena 0 %

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Kuukauden aikana en tehnyt mitään, joten kaikki muutokset johtuivat markkinoista.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä.

Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Edelliseen kuukauteen verrattuna on nähtävissä pientä muutosta markkinoiden rytmissä. Lisäksi loppupalkka turvotti käteiskassaa ja samalla nettovarallisuutta.

LOPUKSI

Jos et käynyt kuuntelemassa esitystä sijoitusmessuilla, niin irtisanoutumiseni saattaa tulla yllätyksenä. Mutta ei huolta, kootut selitykset ovat tulossa lähitulevaisuudessa myös tänne.

<< Sijoitus-Invest 2018
Työpaikkojen välissä >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑