Kuukausikatsaus 12 2015 - 196 453

Kuukausikatsaus 12 2015 - 196 453

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti 12 / 2015

  • Nettotulot 1940 €
  • Kustannukset 1216 €
  • Säästöprosentti 35 %

TULOT & MENOT

Marraskuussa ansiotuloja kertyi 1866 euroa ja osinkojakin tipahti tilille useampi kymppi.

Henkilökohtaisia sivutuloja minulla ei enää ole, vaan nämä kertyvät nykyisin yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Myöskään sijoitusasuntojen tuloja tai menoja ei ole huomioitu, koska kaikki tulot sitoutuvat käytännössä asuntoihin ja realisoituvat vasta kun asunnon myy tai kun velkavipu on huomattavasti nykyistä pienempi. Raportoin yrityksen tulot ja asuntojen laskennalliset tulot lähiaikoina.

Viime aikojen tapaan ruokailusta tulee huolehdittua yhä pääosin työpaikalla, joten omia eväitä ei juuri ole tarvinnut ostaa. Autoa on yhä mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista. Vihdoin Joulukuussa sain lunastettua loput 50 % omasta asunnostani ja tästä aiheutui 200 euroa ylimääräisiä lainanhoitokuluja. Lisäksi virittelin hieman opiskelusuunnitelmia ja muita kuluja kertyi sen johdosta 250 euroa. Kuluja kertyi aikalailla ja vaikka iso osa olikin enemmän kertaluontoisia niin karmean tuhlauksen puolelle lipsahti.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Merkittävin muutos tapahtui asuntojen kanssa. Vihdoin on kokonaan oma katto päänpäällä ja samalla sijoitusasunto 2 jäi historian kirjoihin pahimpana taloudellisena virheenäni (toistaiseksi). Samassa rytäkässä hoidin rahastojen tasapainotuksen ja tällä kertaa myymällä. Myin 1400 eurolla henkilökohtaisia rahastojani. Sen sijaan firman kautta tein 750 euron arvoiset ostokset.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudeksi olen laskenut vain oman pääomani osuuden sijoituksistani eli omaisuudesta jolla tavoittelen tuottoa.

Edelliseen kuukauteen verrattuna netto- ja sijoitusvarallisuus romahtivat ja syykin on tullut jo selväksi. Lisäksi tein pienen muutoksen eläkekassan riittoisuuden seurantaan (Kiitos hyvästä vinkistä!) eli aikaisemmin luku on laskettu pelkästään kuluvan kuukauden menojen perustella, mutta tästä eteenpäin seuraan eläkekassan riittoisuutta edellisen 12 kuukauden kulutuksen keskiarvon mukaan. Kulujen suuri vaihtelu aiheutti suurta heiluntaa myös kassan riittoisuuteen ja käyttämällä keskiarvoa pääsen lähemmäs totuutta. Absoluuttiseen totuuteen ei päästä, koska kulujen trendi on ollut nousujohteinen, mutta riittävän lähelle kuitenkin.

YHTEENVETO

Joulukuussa tuli heti perään toinen alle 50% säästökuukausi ja muutenkin tapahtui isoja muutoksia. Toisaalta olen tyytyväinen, että sain keskeneräiset asiat päätökseen ja uusi vuosi pääsee alkamaan puhtaalta pöydältä. Tilinpäätökset tulossa yritykseni, asuntojen ja kokonaisuuden osalta tammikuun aikana.

<< Pahin taloudellinen virheeni
Tilinpäätös 2015 1/3 - Asuntosijoittaminen >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑