Tilinpäätös 2015 1/3 - Asuntosijoittaminen

Tilinpäätös 2015 1/3 - Asuntosijoittaminen

Kaikkien meidän numerofriikkien kunniaksi julkaisen tilinpäätöksen tällä kertaa kolmessa osassa. Kaikki luvut tulee käytyä tarkkaan läpi, mutta saan myös pidettyä postaukset inhimillisen pituisina. Ensimmäisessä osassa käsittelen sijoitusasunnot, toisessa sivutulot ja kolmannessa vedän yhteen koko paketin sisältäen kaikki tuloni ja menoni.

Sijoitusasunto nro 1

Vuosi 2015 jää ensimmäisen sijoitusasunnon osalta historian kirjoihin täydellisenä vuotena. Yksinkertaisesti mikään ei mennyt pieleen. Tämä on omissa asuntosijoituksissani aika harvinainen tapahtuma. Vuokralainen vaihtui kyllä kesken vuoden, mutta siitä huolimatta asunto ei ollut tyhjänä päivääkään. Pääsin jopa korottamaan vuokraa uuden vuokralaisen astuessa sisään. Uusi vuokralainenkin on ollut aivan mainio, siisti kuin mikä ja kassa on kilahtanut aina aikataulussa. Enempää ei voisi toivoa.

Vuokratuloja tuli täydeltä 12 kuukaudelta. Vastike on ollut noin 140 €/ kuukausi ja se on kokonaan vähennyskelpoinen. Muihin kuluihin olen laskenut lainan lyhennyskulut, pankin palvelumaksut sekä kilometrikorvaukset. Tulos verojen jälkeen 3004 euroa, mikä tarkoittaisi 9,65 % tuottoa kertyneelle omalle pääomalle. Asuntoa ostaessa laskin kassavirran 11 kuukauden vuokratuotoilla, joten täydeltä vuodelta tilanne näyttää vielä paremmalta. Kassavirta jäi aavistuksen alle 500 euroa positiiviseksi. Tähän on huomioitu kilometrikorvaukset, jotka ovat kulua, mutta raha ei ole liikkunut. Jos asuntosijoittaminen olisi aina tällaista, niin voisin jopa oppia pitämään siitä!

Sijoitusasunto nro 2

Jos ensimmäisellä asunnolla oli kaikkien aikojen vuosi niin sama pätee myös asunnon 2 kohdalla. Suunta vain on täysin päin vastainen. Sen lisäksi, että asunto 2 sai kunniamaininnan kaikkien aikojen pahimpana taloudellisena virheenäni, hölmöilin vielä lisää vuokrien kanssa. Laitoin asunnon myyntiin jo kesällä ja ajattelin, että kauppa käy nopeammin, kun vuokralaista ei ole. Kaksi ensimmäistä kuukautta meni siihen, kun ajattelin että myyn asunnon itse. Energiatasoni oli tuossa kohtaa kuitenkin sen verran alhaalla, että en käytännössä tehnyt mitään ja tulos oli sen mukainen. Lopulta ymmärsin ottaa välittäjän. Vuokratuloja kertyi vain 6 kuukauden ajalta. Kuluista sain sen sijaan nauttia vuoden loppuun saakka. Voittoa kertyi huimat 76 euroa ja kassavirta jäi punaiselle noin 2,5K.

Yhteenveto

Varsinaisten tuloslaskelmien perusteella voittoa tuli 3080 euroa, mutta kun huomioidaan asunnon numero 2 myynnistä aiheutunut 11 165 euron suuruinen luovutustappio, niin voidaan todeta, että vuosi ei ollut aivan paras mahdollinen.

<< Kuukausikatsaus 12 2015 - 196 453
Tilipäätös 2015 2/3 - Lisätuloja >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑