Kuukausikatsaus 3 2017 - 254K & Rahapodi vierailu

Kuukausikatsaus 3 2017 - 254K & Rahapodi vierailu

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Jos olet päätynyt blogiini nyt ensimmäistä kertaa esimerkiksi tänään julkaistun Rahapodin jakson kautta, niin kannattaa lukea artikkeli P.Ohatta pähkinänkuoressa. Siinä kerrotaan yhdessä postauksessa mistä oikein on kyse. Toisaalta, jos olet jo vakiokalustoa, niin kannattaa kuunnella kaikkien aikojen Rahapodin jakso nro 72. Se jää sitten sinun harteillesi onko kaikkien aikojen jakso sitä positiivisessa vai negatiivisessa mielessä.

Itselleni oli suuri ilo ja suorastaan riemu päästä Rahapodin vieraaksi, joten kiitos kutsusta! Olen aikaisemminkin sanonut, mutta kannattaa olla tarkkana mitä netin syövereihin kirjoittelee, koska milloinkaan ei voi tietää mihin se tie vie. Näin jälkikäteen tekisi aina mieli vähän muotoilla omia sanomisiansa, mutta toivottavasti lopputuloksena on siitä huolimatta riittävästi asiaa ja edes ripaus viihdettä. Nautinnollista kuuntelua!

Kuukausikatsaus 3 / 2017

Tulot, menot ja säästöprosentti:

  • Nettotulot 3097 €
  • Kustannukset 1036 €
  • Säästöprosentti 66,5 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 2694 euroa. Summa on hieman enemmän kuin aikaisemmin johtuen pienestä palkankorotuksesta ja siitä, että laskin itselleni uuden verokortin alemmalla ennakonpidätyksellä. Osinkoja puolestaan kilahti tilille 403 euroa ja muita tuloja ei valitettavasti ollut.

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa. (Alun perin tarkoitus oli laittaa jo lappu firman luukulle, mutta joudun tekemään muutaman kuukauden poikkeuksen tämän vuoden sääntöön.)

Kuukauden menot olivat koko lailla normaalilla tasolla. Ei tapahtunut suurempia lipsumisia, mutta ei toisaalta myöskään erityistä kituuttamista. Päätökseni nauttia joka työpäivä lounas työpaikan ravintolassa näkyy selkeästi ravintolakuluissa (tosin vasta kuukauden jälkikäteen). Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot. Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Lopetin tämän vuoden alussa automaattiset rahastosijoitukset uuden strategian mukaisesti. Seuraavan kerran teen ostoksia vasta toukokuun puolella ja siihen asti salkku saa elää omaa elämäänsä eli arvon muutokset johtuivat pelkästään markkinoista.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä. Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä pientä muutosta sijoitus- ja nettovarallisuudessa. Eläkekassan riittoisuudessa tultiin 0,5 vuotta alas ja tällä hetkellä kassa riittäisi lähes 17 vuodeksi.

YHTEENVETO

Ei uusia vastoinkäymisiä, talousremontti 2017 lähti käyntiin ja elämä hymyilee. Yippee ki-yay, ***********!

<< Uusi strategia osa 1 - kohti osinkosijoittamista
Lähtötilanne selville: varat & velat >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑