Kuukausikatsaus 5 2015 - 202 971 €

Kuukausikatsaus 5 2015 - 202 971 €

Mitä ihmettä? Kolmannesvuosikatsaus on vielä tuoreena mielessä ja nyt jo pukkaa uutta katsausta tuloihin, menoihin ja varallisuuteen. Alunperin ajattelin, että kolmannesvuosittainen seuranta olisi riittävä, mutta vähitellen olen huomannut, että vaikka numerot tulevat oikein raportoitua, osa tekemistäni asioista saattaa unohtua. Jotta kaikista fiksuista ja myös vähemmän fiksuista päähänpistoistani tallentuisi mustaa valkoiselle, olen päättänyt siirtyä kuukausikatsauksiin.

Tarkoitus on pitää katsaukset sopivan lyhyinä ja ytimekkäinä. Toivon samalla tiheämpien katsausten tuovan paremmin esille syy- ja seuraussuhteita. Tavoitteena on siis tuottaa parempi päiväkirja, josta voin ottaa opikseni tulevia päätöksiä tehdessäni.

Tulot, menot ja säästöprosentti 5 / 2015

  • Nettotulot  2097 €
  • Kustannukset 668 €
  • Säästöprosentti 68,1 %

Tulot & Menot

Ansiotuloja kertyi 2003 euroa ja loput olivat osinkotuloja kotimaisista yhtiöistä suorien osakesijoitusteni kautta. Henkilökohtaisia sivutuloja minulla ei ole, vaan nämä kertyvät nykyisin yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Myöskään sijoitusasuntojen tuloja tai menoja ei ole huomioitu, koska kaikki tulot sitoutuvat käytännössä asuntoon ja realisoituvat vasta kun asunnon myy tai kun velkavipu on huomattavasti nykyistä pienempi. Raportoin yrityksen tulot ja asuntojen laskennalliset tulot vasta vuoden lopussa.

Kustannuksia kertyi 668 euroa mikä on selvästi vähemmän kuin pitkään aikaan! Täytyi oikein tosissaan jo miettiä, että olenko unohtanut jotain, mutta kun käteistä ei ole ollut ja kaikki tilit on käyty läpi, niin kulutussumma on jämpti. 

Kahden hengen taloudessa ruokailuun ja asumiseen liittyvistä kuluista lankeaa puolet omalle kontolleni. Lainan lyhennys on edelleen mukana kuluissa ja tulee toistaiseksi pysymään kuluna. Päivätyössä on tarjolla aamu- ja välipalat, joten ruokakulut jäävät todella alhaisiksi ja ravintoarvoista ei tarvitse olla huolissaan. Ravintolat kohdassa on huomioitu lounasseteleiden ennakonpidätys. Työpaikassani lounasetua ei vähennetä palkasta, vaan sen voi joko ottaa palkan päälle tai jättää ottamatta. Tästä syystä lasken vain ennakonpidätyksen omaksi kulukseni. Autoa en omista, mutta sellaista voin tarvittaessa lainata, joten kuluissa on mukana erittäin edullista autoilua polttoaineen hinnalla. Muuten ei juuri ole tullut tuhlailtua.

Varallisuus & Tunnusluvut

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Kurssikehityksen suhteen kuukausi oli melko neutraali. Ostoksia sen sijaan tein enemmän kuin aikoihin. Rahastoja ostin itse 1000 eurolla ja lisäksi sivutoimisen yritykseni kautta 750 eurolla. Vuoden vaihteessa tein verosuunnittelua ja tuolloin kertyi hieman liian suuri käteispuskuri, josta ei paljon jäänyt toukokuun jälkeen jäljelle. Nyt kun kurssit hipovat ennätyslukemia ja Osinkokuninkaita syntyy kuin sieniä sateella, päätin myös itse perustaa osinko sijoituksiin keskittyvän salkun. Hankintaperusteluni eivät ehkä ole aivan samat kuin yleensä osinkosijoittamisessa tai kasvaviin osinkoihin keskittymisessä, vaan itselleni tuo on enemmän “pelisalkku”. Uusien ostosten taustasta kerron tarkemmin jatkossa ja mielenkiinnolla odotan miten tämän hairahduksen kanssa lopulta käy.

talouden-tunnusluvut

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudeksi olen laskenut vain oman pääomani osuuden sijoituksistani ja stressilukua lasken vuosissa.

Muut tapahtumat

Sivutyö jäi toukokuussa kesätauolla ja taalojen takomisen ääreen palaan jälleen elokuussa. Näin ainakin olisi tarkoitus, mutta tulevia sopimuksia ei vielä ole lyöty lukkoon, joten kesällä riittää jännitettävää. Pieni hengähdys iltatyöstä tulee kuitenkin mainioon saumaan ja on mukava päästä täydentämään energiavarastoja.

Pari päivää sitten vaihdoin hosting palveluni tarjoajaa. Aikaisemmin käytössä oli kotimainen pikku pulju, mutta nyt uusi osoite on Hostgator. Hinta on aavistuksen aikaisempaa kalliimpi eli alennusten kanssa reilut 200 dollaria 3 vuoden ajalta. Käytettävyys on kuitenkin merkittävästi parempaa ja esimerkiksi sivujen latausaika putosi puoleen aikaisemmasta. Lisäksi tein pienen pieniä muokkauksia blogiin. Esimerkiksi kaikki Excel-taulukot löytyvät nyt valikosta työkalujen alta.

Toivottavasti uusi vauhti ja uudet kujeet tarjoavat miellyttävämmän lukukokemuksen!

Edit 5.6. Sijoitusasunnot, sivutulot, nettovarallisuus, sijoitusvarallisuus ja stressiluku selvennetty.

<< Ottaako lanttuun?
Osinkosijoittaminen vai passiiviset indeksirahastot? >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑