Kuukausikatsaus 5 2016 - 204 383

Kuukausikatsaus 5 2016 - 204 383

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti 05 / 2016

  • Nettotulot 2871 €
  • Kustannukset 658 €
  • Säästöprosentti 77,1 %

TULOT & MENOT

Toukokuussa ansiotuloja kertyi 2141 euroa ja osinkoja 730 euroa. Ansiotulojen ennakonpidätyksissä oli pieni virhe toukokuussa, jolloin ennakonpidätys oli noin 100 euroa liian pieni. Nyt puolestaan palkasta meni noin 100 € normaalia enemmän, mutta kesäkuussa palkka on taas uudella normaalitasolla eli noin 2250 eurossa. Osinkokevät jatkui omien sijoitusteni kohdalla vielä toukokuussa, mutta loppuvuodesta ei ole odotettavissa kovin kummoisia osinkotuloja. 

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa.

Toukokuu oli kulujen valossa positiivinen yllätys. Huolimatta siitä, että koko vuoden vakuutusmaksut on nyt hoidettu, jäivät kulut melko matalalle tasolle. Puhelinkulut jaksavat muistuttaa omalla katastrofimaisuudellaan kuukaudesta toiseen, mutta tyydyn toistaiseksi kohtalooni. Nyt puhelinkuluksi on laskettu päivätyön puhelin”etu” sekä omasta liittymästä tullut edelliset 2 kk kattava lasku.

Ruokaan ei paljon rahaa mennyt, mutta hengissä olen yhä. Työpaikkalounaat menivät vieläkin edellisen työpaikan lounasetukortilla, mutta kesäkuussa tämäkin hupi on käytetty loppuun. Muuten olen ottanut tavaksi syödä lounaalla kuin hevonen ja sitten iltapalaksi riittää pari leivän palasta. Parina viikonloppuna kävin myös ammentamassa vanhempien notkuvasta pöydästä. Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista.

Kesä-, heinä- ja elokuussa on tarkoitus nauttia kesästä hieman avoimemmalla lompakolla. Mitään budjettia en ole asettanut, mutta yhtään hauskanpitomahdollisuutta en jätä säästämisen edistämiseksi väliin.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Varoissa ja veloissa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia edellisen kuukauden aikana. Tein automaattisijoitukset suunnitelmani mukaan eli Seligsonin rahastohankintoihin meni 500 euroa sekä omissa, että yritykseni nimissä. Muuten osakekurssit kehittyivät suotuisasti ja varallisuudessa oli havaittavissa pientä arvonnousua.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä.

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä on suotuisan kurssikehityksen ja tulojen vaikutus.

MUUT TAPAHTUMAT

Toukokuu jää historiankirjoihin yhtenä merkittävimmistä kuukausista koskaan. Kaikkiin tämä maailmaa mullistava tapahtuma ei vaikuta yhtä paljon, mutta itse iloitsen toukokuusta suuresti, koska talouden personal trainer palveluni sai ensimmäisen “oikean” asiakkaansa. Muutama kuukausi siihen lopulta meni, mutta toukokuussa yksi rohkea sielu uskalsi olla ensimmäinen. Ja eikö sitä niin sanota, että ensimmäinen asiakas on aina se vaikein löytää.

<< Pienituloisen säästäminen - Lauran tarina
Vain luuseri ei pärjää aikuisena omillaan >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑