Kuukausikatsaus 7 2016 - 220 387

Kuukausikatsaus 7 2016 - 220 387

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti 07 / 2016

  • Nettotulot 1970 €
  • Kustannukset 608 €
  • Säästöprosentti 69,1 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi vain 1683 euroa ja osinkoja 287 euroa. Ansiotulot jäivät palkattoman vapaan johdosta normaalia alhaisemmiksi, mutta “ostos” on ollut joka pennin arvoinen. Edellisestä pidemmästä lomasta olikin jo vierähtänyt aikaa, joten patterien lataaminen tuli tarpeeseen. 

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa.

Kuukausi oli kulujen valossa erittäin onnistunut. Päätökseni nauttia joka päivä lounas työpaikan ravintolassa näkyy selkeästi ravintolakuluissa. Miten lomalla voi kuluttaa vähemmän rahaa kuin normaalisti? Ison osan lomasta vietin mökkeillen isovanhempieni kesäasunnolla ja se tarkoittaa omalla kohdallani täyshoitoa. Ja vaikka päivätyöstä oli lomaa, niin vietin muutaman päivän sivutöiden parissa – sielläkin oli aina pöytä katettuna.

Teoriassa tein lomallakin töitä, mutta käytännössä ero omaan arkeen on niin suuri ja reissu oli niin mukava, että en voi sitä millään työksi laskea. Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista. Lisäksi asuntolaina on vielä lyhennysvapaalla.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Merkittävin muutos varoissa ja veloissa oli kuukauden aikana käynnissä ollut kurssiralli. Harvoin näkee kuukausia, kun salkun muutokset ovat näin rajuja. Ihan hauskaa tuota on katsella, mutta varmasti luvassa on samanlaisia ja rajumpia muutoksia myös toiseen suuntaan. Automaattisijoitukset menivät suunnitelmani mukaan eli Seligsonin rahastohankintoihin lähti 500 euroa sekä omissa, että yritykseni nimissä.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä. Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla.

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä on selkeästi kurssinousun vaikutus ja viime vuoden heinäkuun ökykustannusten poistuminen edellisen 12 kuukauden kulutuksen keskiarvosta.

Muut tapahtumat

Varmaan moni onkin jo huomannut, että oma perslärvini on näkynyt viime päivinä tavanomaista enemmän mediassa. Heinäkuussa olin viettämässä parasta päivääni ikinä ja yksi asia johti taas toiseen. Parhaan päivän johdosta päädyin YLE:n haastateltavaksi ja juttu johti siihen, että liikennettä blogissa on ollut viime päivinä runsaasti. Tähän tarinaan sitten viitattiin ainakin Iltalehdessä ja Talouselämässä. Liikennettä oli jopa niin runsaasti, että aikaisempi hosting-palveluni ei enää riittänyt. Elokuun ensimmäisenä päivänä 38 000 sivunäytön kohdalla hosting-yhtiö laittoi piuhat poikki ja blogi oli jonkin aikaa alhaalla. Se on tavallaan sääli, koska monelta jäi tämän johdosta ensimmäinen blogikäynti tekemättä.

Siirsin yön aikana blogin seuraavaan paikkaan Saiturin (edit. Saiturin blogi RIP 4/2017) jalanjäljissä, mutta jos sinulla on hyviä ideoita, mitä kannattaisi tehdä, niin otan niitä mielelläni vastaan.

Realistinen täytyy olla ja ymmärrän, että suosio on tilapäistä. Toisaalta, jos mukaan tarttuu edes muutama lukija ja joku herää ajattelemaan omaa talouttaan, niin olen erittäin tyytyväinen. Toistaiseksi huomio jatkuu ja nyt näyttää siltä, että joudun ostamaan ja kehystämään viikonlopun Iltalehden.

Suosion johdosta olen jäänyt hieman jälkeen kommentteihin ja muihin yhteydenottoihin vastaamisessa eli älkää hätääntykö. Jokaiselle on varmasti vastaus tulossa.

Olen erittäin yllättynyt ja iloinen siitä, että olette kiinnostuneita tarinoistani.

<< Viisi vinkkiä talouden hallintaan - P.Ohatta @ YLE
P.Ohatta pähkinänkuoressa >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑