Kuukausikatsaus 8 2017 - 270 234

Kuukausikatsaus 8 2017 - 270 234

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti: * Nettotulot 2 678 € * Kustannukset 1 423 € * Säästöprosentti 46,9 %

TULOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 2545 euroa. Osinkoja puolestaan kilahti tilille 134 euroa. Elokuussa vietin vielä loman rippeitä ja muutaman palkattomankin päivän. Tästä johtuen tulot jäivät alle normaalin. 

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa. Nyt lappu on laitettu yrityksen luukulle, eikä sinne kerry juuri muuta kuin joitain satunnaisia euroja blogin kautta.

MENOT & RAHANÖSSÖN TUNNUSTUKSET

Ei se auta. Vaikka miten yrittäisin asiaa kierrellä, niin todellisuudessa minusta on tullut rahanössö. Euroja karkaa ovista ja ikkunoista. Ensin ajattelin, että kyse olisi vain poikkeuksesta. Nyt kulujen suhteen “poikkeavia” kuukausia tulee kuin liukuhihnalla. Näin taitaa toimia se kuuluisa elämäntapainflaatio käytännössä.

Kustannukset_08_2017

Positiivista on se, että sain lainan lyhennystä hilattua alaspäin. Yritän ehtiä kirjoittamaan tästä tarkemmin, mutta valitettavasti hoppua on viime aikoina riittänyt. Siinäpä olivatkin kaikki positiiviset asiat elokuun kulutuksesta. Pimeällä puolella riittääkin sitten tavaraa.

Ensimmäinen kasvanut kulu on vastike, joka on yli kolminkertainen aikaisempaan johtuen uudesta korjausvastikkeesta. Koira päätti myös, että nyt olisi hyvä kuukausi käydä tervehtimässä eläinlääkäriä. Lisäksi golf vei oman osansa.

Kaikkein nössöin päätös oli kuitenkin lähteä vaateostoksille. Ensimmäistä kertaa elämässäni ostin itselleni puvun uutena. Aikaisemmista tilaisuuksista, joissa on ollut kirjoittamaton sääntö pukuun pukeutumisesta, olen onnistunut luovimaan kierrätyskeskuksen tai muun käytetyn yksilön avulla. Tällä kertaa rapsahti aika raikas lasku verrattuna aikaisempiin muutamien eurojen pukuihin. Kaikki on tietysti suhteellista, koska pukujen mittakaavassa kyse on halvemmasta päästä olevasta yksiköstä. Nyt olen sitten onnellinen puvun omistaja.

Muuta:

  • Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot
  • Töissä nautin joka päivä lounaan, mikä näkyy ravintolakuluissa (tosin ei tässä kuussa)
  • Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

En tehnyt kuukauden aikana mitään hankintoja salkkuihin eli arvonmuutokset johtuivat pelkästään ulkoisista tekijöistä.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä. Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Jos eläkelaskuri ei erehdy, niin kassani pitäisi kestää 1235 euron kulutus vuoden 2022 rahassa. Tähän tietysti vaaditaan myös se, että Kuu, Mars ja Venus ovat tuolloin oikeassa asennossa. Tällä hetkellä ei siis näytä kovin lupaavalta suhteessa edellisen 12 kuukauden kulutuksen keskiarvoon. En kuitenkaan ole kovin huolissani, koska nykyisistä tuloista pitäisi pystyä sijoittamaan merkittävästi enemmän kuin olen alun perin laskenut.

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä pientä muutosta sijoitus- ja nettovarallisuudessa.

Tästä eteenpäin kuukausikatsauksiin on tulossa taas uusia tunnuslukuja. Tunnusluvut ovat lähtöisin muuttuvista tavoitteistani ja lisään ne mukaan, jotta tiedän tekeväni oikeita asioita suhteessa siihen mitä haluan. Tai ainakin minkä kuvittelen olevan oikeita asioita. Siitä miksi olen valinnut nämä luvut ja mitä ne käytännössä tarkoittavat kirjoitan myöhemmin. Ensimmäinen numero on aikaansaannos ja jälkimmäinen tavoite.

  • Terveys – 9/12
  • Itsensä kehittäminen – 6844/3420
  • Työ – ei mitattu luotettavasti / 20
<< Saituri: Elämäntapainflaatio iskee salaa varomattoman kimppuun
Kuukausikatsaus 9 2017 - 274 655 >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑