Kuukausikatsaus 9 2017 - 274 655

Kuukausikatsaus 9 2017 - 274 655

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti:

  • Nettotulot 3 170 €
  • Kustannukset 1 684 €
  • Säästöprosentti 46,9 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 2 821 euroa. Osinkoja puolestaan kilahti tilille 226 euroa ja päivärahoja 123 euroa.

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa. Nyt lappu on laitettu yrityksen luukulle, eikä sinne kerry juuri muuta kuin joitain satunnaisia euroja blogin kautta.

Rahanössöilyä on ollut vahvasti ilmassa eikä syyskuu tuonut tähän muutosta. Kuoppa vain syveni entisestään. Toisaalta vaihdossa sain taas pinon elämyksiä.

Matkailuun, liikkumiseen ja harrastuksiin meni rahaa reilusti tavallisia kuukausia enemmän rahaa. Ohjelmassa oli yksi golf reissu, yksi Tallinnan keikka ja vähän työmatkailua. Tämä näkyi myös ravintolakuluissa. Toisaalta ruokakauppaan en juurikaan ehtinyt.

Valitettavasti golf ei kulkenut ihan niin kuin olin etukäteen ajatellut. Tästä johtuen tunteet nousivat pintaan ja päätin ilmaista niitä singauttamalla driverin kohti koivikkoa. Valitettavasti koivikko vei voiton, joten jouduin mailaostoksille. Idiotismi olisi ollut ehkä parempi kategoria kuin harrastukset.

Muuta:

  • Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot
  • Töissä nautin joka päivä lounaan, mikä näkyy ravintolakuluissa
  • Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

En tehnyt kuukauden aikana mitään hankintoja salkkuihin eli arvonmuutokset johtuivat pelkästään ulkoisista tekijöistä. Tällä hetkellä tulevaisuus näyttää melkoisen mielenkiintoiselta. Mahdollisiin muutoksiin varaudun hieman normaalia suuremmalla käteispuskurilla – olettaen, että saan sukan varteen jotain jemmattua.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä. Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Jos eläkelaskuri ei erehdy, niin kassani pitäisi kestää 1235 euron kulutus vuoden 2022 rahassa. Tähän tietysti vaaditaan myös se, että Kuu, Mars ja Venus ovat tuolloin oikeassa asennossa. Tällä hetkellä ei siis näytä kovin lupaavalta suhteessa edellisen 12 kuukauden kulutuksen keskiarvoon.

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä pientä muutosta sijoitus- ja nettovarallisuudessa.

MUUT TUNNUSLUVUT

Tunnusluvut ovat lähtöisin muuttuvista tavoitteistani ja lisään ne mukaan, jotta tiedän tekeväni oikeita asioita suhteessa siihen mitä haluan. Tai ainakin minkä kuvittelen olevan oikeita asioita. Siitä miksi olen valinnut nämä luvut ja mitä ne käytännössä tarkoittavat kirjoitan myöhemmin. Ensimmäinen numero on aikaansaannos ja jälkimmäinen tavoite.

  • Terveys – 8/12
  • Itsensä kehittäminen – 3420/3420
  • Työ – 8 / 20
<< Kuukausikatsaus 8 2017 - 270 234
Asuntolainan kilpailuttaminen ja muuta mukavaa >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑