Petturin peliliikkeet - mikä on sinun hintasi?

Petturin peliliikkeet - mikä on sinun hintasi?

Yhdestä lempilegendoistani on väännetty monen monta versiota. Päädyin maaliskuussa tekemään uusia peliliikkeitä oikein urakalla ja jostain syystä tarina tuli mieleeni. Oman suosikkiversioni pääroolissa on Warren Buffet. Käytännössä tarina menee näin:

“Warren oli viettämässä iltaa yökerhossa ja päätyi jutulle viehättävän naisen kanssa. Illan edetessä Warren tiedusteli naiselta, josko tämä suostuisi menemään hänen kanssaan sänkyyn miljoonasta dollarista. Nainen ei voinut vastustaa kiusausta ja vastasi tähän, että kyllä. Sen jälkeen Warren jatkoi keskustelua ja kysyi, että suostuisiko nainen tähän viidestä dollarista. Nainen tulistui oikein tosissaan ja tokaisi tähän, että en todellakaan ja että millaisena ihmisenä oikein minua pidät. Tähän Warren kylmän viileästi totesi, että me tiedämme jo mikä sinä olet – nythän me vain neuvottelemme hinnasta.”

Legenda tai ei, meillä jokaisella on hintamme.

Nyt kävi niin, että oma hintani löytyi ja kaiken lisäksi halvalla lähti. Todettakoon selvyyden vuoksi vielä, että en sentään vaihtanut eksoottisemmalle alalle. Kuitenkin päädyin vaihtamaan täysipäiväisesti palveluitani rahaan. Otin vastaan uuden päivätyön vain vähän sen jälkeen, kun suureen ääneen huutelin lähteväni tekemään unelmista totta. Olo on nyt hieman ristiriitainen, toisaalta tuntuu, että tein oikean valinnan ja olen innoissani – toisaalta taas tuntuu, että olen oikea takinkääntäjä ja petturi.

Ansa vai ansaittu tilaisuus

En tiedä onko kyseessä ansa vai ansaittu tilaisuus. Ehkä tarjous tuli kohdalleni, koska uskalsin tehdä omia valintojani. Toisaalta uusi tilaisuus saattaa olla testi, joka koettelee minua siinä, että kuinka helposti luovun unelmastani. Joka tapauksessa lankesin ansaan tai tartuin tilaisuuteen näkökulmasta riippuen.

Omaksi puolustuksekseni on sanottava, että en varsinaisesti ollut työtä etsimässä tai hakenut sellaista. Tällä kertaa työ löysi minut.

Yhtenä päivänä sain LinkedIn:n kautta yhteydenoton, jossa kerrottiin mahdollisesti minua kiinnostavasta tehtävästä. Ajattelin, että eipä tuossa kauheasti voi hävitä, jos kysyn hieman lisätietoja. Kävipä sitten niin, että paikka oli oikeastikin mielestäni kiinnostava ja mahdollisesti jopa luonteeseeni sopiva. Kävin yrityksessä parissa haastattelussa ja sen jälkeen nimi paperiin.

Pääsen uudessa työssä hyödyntämään talouspuolen osaamistani, mutta ympäristö on täysin erilainen kuin aikaisemmin. Uusi työ on projektiluontoista ja hyvin dynaamista nopeasti kehittyvällä IT-alalla. Myös omiin työtehtäviin on mahdollista vaikuttaa todella paljon. Ura mielessä lähden liikkeelle läheltä nollaa, mutta palkka on silti muutaman satasen entistä parempi. Lisäksi potentiaalia ylöspäin on vaikka kuinka paljon.

Raha ei ole tärkein syy päätökseni taustalla, mutta ehdottomasti osa sitä. En ehkä ihan vielä ollut sinut sen asian kanssa, että kuukausittain ei tulisikaan enää rahaa tilille. Miinuksella en yksinkertaisesti kykene elämään. Lisäksi viimeaikaiset epäonnistumiset asuntosijoittamisessa ovat verottaneet eläkekassaani rajusti, joten nyt alkava kirivaihe saa myös mielen tuntumaan kirkkaammalta.

Merkittävin syy paikan vastaanottamiseen on kuitenkin se, että saatan oikeasti viihtyä kyseisessä tehtävässä. Pois pääsee aina, mutta kaikille ei oheisen kaltaista mahdollisuutta tarjota kultaisella lautasella ja olisi tuntunut tyhmältä jättää tilaisuus käyttämättä.

Unelma hylätty?

Ei suinkaan! Jatkan tiiviisti Talouden Personal Trainerin parissa ja venytän hieman päiviäni. Jatkan unelman parissa suunnitelmani mukaan, vaikka käytettävissä oleva aika vähenee merkittävästi, kun otan päivätyön sen rinnalle. Tavoitteena on yhä kehittää taloudenhallinnan valmennuksista itselleni ihan oikea ammatti, joten luvassa on pitkiä päiviä ja kiireellisiä aikoja. Nyt voin kuitenkin tehdä työtä omalla tavallani rauhassa ja systemaattisesti toimintaa kasvattaen ilman paniikinomaista ansaintatarvetta.

On helppoa ajatella, että laittaa vain verkkosivun pystyyn ja asiakkaat tulevat luokseni sankoin joukoin. No totuus on taas hieman toinen. Pientä markkinointia olen tehnyt ja ehdin jo innostua uudesta asiakkaasta. Valitettavasti into oli liian aikaista, koska asiakas hävisi kuin tuhka tuuleen. Asiakas on asiakas vasta, kun raha vaihtaa omistajaa.

Tiedän olevani oikeilla jäljillä, koska osa “testiasiakkaistani” on tarjonnut täysin vapaaehtosesti maksua talousvalmennuksista huomattuaan oman kehittymisensä. Se miten saan ihmiset, jotka eivät palvelua ole kokeilleet, vakuuttumaan sen toimivuudesta on vielä iso haaste. Vakuuttuminen ei ehkä tapahdu niin nopeasti kuin alun perin kuvittelin. Uskon, että vähitellen sana lähtee leviämään kun vain jaksan tehdä kärsivällisesti töitä sen eteen. Matka on vasta juuri ja juuri alkanut.

Mahdollista on tietenkin myös se, että kun hajautan aikaani tulen epäonnistumaan kaikissa. Toisaalta yhtä hyvin olisin voinut epäonnistua muutenkin, joten tämäkin selviää vain kokeilemalla. Ainakin tulopuoli on suhteellisen hyvin hajautettu ja sen puolesta riskien hallinta on tällä hetkellä kunnossa. Enempää projekteja ei ehkä kannata pistää vireille ja luulen, että yksi täysipäiväinen työ ja kaksi osa-aikaista alkaa olla lähellä maksimia. Tähän kun vielä lisätään bloggaamiseen käytetty aika, niin alkavat vuorokauden tunnit käydä vähiin.

Ehkä on tässä kohtaa hyvä, että voin tehdä omat valintani ajankäytöstäni neuvottelematta siitä kenenkään kanssa. Vähän vähemmän Facebookia ja TV:tä niin aikaa löytyy kummasti lisää.

Kohti korkeuksia

Olen erittäin kiitollinen kaikesta tuesta mitä olen saanut kommenttien ja sähköpostin välityksellä liittyen omaan yrittäjyyteeni. Yrittäjyys jatkuu, mutta elämäni ei enää ole vain siitä riippuvainen. Tiedän, että monet toivoivat niin täällä blogin puolella kuin normaalielämässäkin, että tulisin onnistumaan unelmieni tavoittelussa. Uskon ja toivon, että pidätte peukkuja myös jatkossa, vaikka suunnitelma hieman poikkeaa alkuperäisestä kaikki tai ei mitään vaihtoehdosta.

Tilaisuus on vain liian hyvä jättää käyttämättä. Ehkä sitä kautta saan uutta osaamista myös talousvalmennusten puolelle, mutta tästä lisää kun selviää miten tilanne lähtee kehittymään.

Mutta ihan vain mielenkiinnosta, mitä sinä olisit tehnyt?

<< Vieläkin pahempi taloudellinen virheeni
Kuukausikatsaus 03 2016 – 195 150 >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑