Ruokaostoksilla

Ruokaostoksilla

Ensin alkuun on tunnustettava, että olen maailman surkein ruokakaupassa kävijä. Teen heräteostoksia enkä juuri suunnittele mitä ostan ja lopulta koriin päätyy kaikenlaista turhaa ja ravintoarvot jäävät hyvin vähäisiksi. Näin ainakin ennen.

Onni onnettomuudessa on ollut se, että käyn kaupassa melko harvoin ja vaikka korissa on turhaa tavaraa, on tavaraa kokonaisuudessaan melko vähän.

Olen kuitenkin pyrkinyt kehittymään niin ruuanlaitossa kuin sen ostamisessakin kun huomasin miten surkeita sapuskani ovat. Tosin rahaakin meni alle 3 euroa päivässä. Jatkossa tarkoitus on käyttää ruokaan enemmän rahaa, mutta fiksusti. Laadukasta ruokaa kohtuullisella hinnalla. Huolimatta viimeaikaisesta ruokasodasta osoite on yhä useimmiten Lidl.

Mikä sitten auttaa hillitsemään impulsseja kaupassa? Tähän on oikeastaan vain yksi vastaus – kauppalista. Toki vanhat kikat kuten maha täynnä ostoksille lähteminen auttavat, mutta lista on kuningas.

Ruokakaupassa käymisessä on kolme kultaista sääntöä:

  1. Tee lista ostettavista tavaroista
  2. Älä unohda listaa kotiin
  3. Älä osta mitään listan ulkopuolelta

Entisenä post it -lappu addiktina mietin usein, että on pakko olla parempi tapa pitää ostoslistaa. Paperinen lista unohtuu usein kotiin ja toisaalta jos paperi on mukana, niin kynää ei missään nimessä ole. Vaikka olisi niin silti lopputuloksena on usein suttuinen sekamelska.

Oma valintani ostoslistan pitämiseen on Evernote. Sovelluksen ilmaisversio on täysin riittävä omaan käyttöön ja se toimii jokaisella laitteella. Näin ollen kauppalista on aina mukana, kun kännykkä on mukana – käytännössä siis aina.

Erityisen hyvän kauppalistan sovelluksesta tekee se, että muistiinpanoja voi jakaa. Näin sekä minä että avopuolisoni voimme käyttää yhtä listaa kun käymme yhdessä kaupassa ja tiedämme mitkä tuotteet toinen on jo hakenut.

Tähän mennessä vain kerran kauppalistan yhtäaikainen muokkaaminen on aiheuttanut synkronointiongelmia, joten toimintavarmuuskin on melko hyvä.

Käytän ohjelmaa paljon muuhunkin muistiinpanojen tekemiseen ja se toimii oikein loistavasti myös to do -käytössä. Suosittelen kokeilemaan! Lataa tästä.

<< Muuttolaatikot purettu
Eläkelaskuri ei erehdy >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑