Säästä 1480 € / kk - jää eläkkeelle jopa 15 vuotta etuajassa

Säästä 1480 € / kk - jää eläkkeelle jopa 15 vuotta etuajassa

Ensimmäisessä eläkekassaa käsittelevässä postauksessa kerroin kuinka paljon rahaa tarvitaan, jotta voi jäädä eläkkeelle.

Samassa postauksessa laskin, että tarvittava summa omana eläkkeellejäämispäivänäni eli 31.12.2022 on noin 630 000 euroa, jos pärjäisin noin 1450 eurolla kuukaudessa. Tämän päivän rahassa, siis ilman arvioimaani kuluttajahintojen nousun vaikutusta, tuo tarkoittaa 1000 euron kuukausittaista kulutusta ja 430 000 euron säästöjä.  

630 000 euroa kuulostaa melkoisen suurelta potilta, joten koin tarpeelliseksi selvittää, että minkälaisesta summasta olisi kyse kuukausittain säästettäessä. Käytin tässä apuna jälleen samaa laskuria lisäämällä siihen kuukausittaisen säästämisen tarpeen. Pelkkä säästäminen ei tietenkään riitä, vaan laskuri olettaa, että kaikki säästetyt rahat sijoitetaan.

Kuukausittain säästettävän ja sijoitettavan summa laskemiseen tarvitaan siis eläkekassalaskuri, johon lisäsin kohdan tämän hetkisten sijoitusten määrälle. Laskuri olettaa, että sijoitukset tehdään aina kuukauden alussa.

Tässä tekemäni kuukausisäästämislaskuri, jolla voit selvittää oman tarpeesi.
Muutama esimerkki laskurin antamista tuloksista:

  • Sijoituksia nyt 50 K, 10 vuoden työuralla säästötarve kuukaudessa 2710,14 €
  • Sijoituksia 50 K, 15 vuoden työuralla säästötarve kuukaudessa 1619,68 €
  • Sijoituksia 50 K, 20 vuoden työuralla säästötarve kuukaudessa 1052,30 €
  • Säästössä ei mitään, 20 vuoden työuralla säästötarve kuukaudessa 1480,81 €

Tyypillisesti työura kestää reilusti yli 30 vuotta, joten 20 vuoden työuraa voi pitää merkittävästi lyhempänä. Olemassa olevista sijoituksista on tietenkin suurta etua työuraa lyhennettäessä. Tässä suhteessa laskuri ei siis paljastanut mitään yllättävää.

Merkittävää on huomata, että vaikka tällä hetkellä ei olisi säästössä pennin pyörylää, voisi eläkkeelle jäädä 20 vuoden kuluttua säästämällä vain 1480,81 euroa kuukaudessa! Tämä on tietysti paljon rahaa, mutta ei suinkaan mahdoton määrä säästettäväksi kuukausittain.

Laskuri ei osaa huomioida sitä, että paljonko vanhuuseläkettä on luvassa. Jos työ ura venyy kovin pitkäksi, kannattaa omissa laskuissa huomioida myös perinteinen eläke. Oma eläkkeellejäämiseni tapahtuu 35 vuoden ikäisenä. Ainakin uskon ja toivon niin. Koska työurani jää kovin lyhyeksi ja vanhuus eläkkeen alkamiseen melkoisesti vuosia, en itse huomioi tuota perinteistä eläkettä lainkaan laskelmissani.

Laskuri on jälleen tehnyt tehtävänsä. Iso ja kaukana oleva tavoite on pilkottu pieniksi kuukausittaisiksi osatavoitteiksi, minkä uskon jälleen helpottavan säästämistä/sijoittamista. Nyt tiedän paljonko minun pitäisi sijoittaa kuukaudessa.*

* edit
Olisi pitänyt arvata, että lukijoita kiinnostaa oma kuukausittainen säästösummani. Se on 2248,39 €. Omalla palkallani tähän ei valitettavasti pääse, joten tiukkoja toimenpiteitä vaaditaan.  

<< Näin säästät automaattisesti
Tulojen kasvu = menojen kasvu >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑