Tästä se kaikki alkoi

Tästä se kaikki alkoi

Money money money… Näin lähtee päiväni käyntiin, kun herätyskelloni soittaa Diilin tunnarin.

Yllättäen olen aina pitänyt rahasta. Sydäntäni särkee, jos elinkustannukseni ovat suuremmat kuin rahasäkki, jonka kuukausittain kotiini kannan. En ole elämäni aikana ollut erityisen tuhlaavainen, mutta en myöskään äärimmäisen säästäväinen. Äärimmäisyys riippuu tietenkin paljon siitä mihin verrataan.

Viime aikoina olen törmännyt amerikkalaiseen hulluuteen hyvinkin varhaisen eläkkeen muodossa. Pikkuhiljaa on sisälläni kehittynyt ajatus siitä, että onko tuo sittenkään hulluutta. Olisiko keskipalkkaisen ihmisen mahdollista jäädä Suomessa eläkkeelle jo 35-vuoden iässä?

Minä uskon, että on. Blogissani tulen kertomaan, että miten sen teen. Sivun oikeassa ylälaidassa on laskuri, joka kertoo tarkan ajan milloin eläkkeeni koittaa. Matkaa on siis vielä taitettavana.

Ajatus varhaisesta eläkkeestä on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen, mutta niin kiehtova. Säästä enemmän kuin tuhlaat. Esimerkiksi säästämällä 65 % nettotuloista voisi eläkkeelle jäädä noin 10,5 vuoden päästä. Tähän yksinkertaiseen ajatukseen palaan tulevissa kirjoituksissani.

Tässä on linkki artikkeliin, mistä tämä ajatus ja blogi ovat saaneet alkunsa. Ehkäpä se sytyttää kipinän myös muille.

The Shockingly Simple Math Behind Early Retirement

Kirjoittaja on Mr. Money Mustache, joka blogin mukaan on jäänyt eläkkeelle jo aikoja sitten noin 30-vuotiaana. Täytyy tunnustaa heti kättelyssä, että kyseisellä blogilla olen viettänyt useita hetkiä tuon mainitun artikkelin lukemisen jälkeen.

Aion taistella, jotta tavoitteeni toteutuu. Nyt tavoite on julki. Tästä lähtien elämäni ei enää ole entisensä.

Lähtötilanne >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑