Asuntokato

Asuntokato

Nyt tuntuu hieman siltä kuin olisi vedetty matto jalkojen alta ja välttämätön kaatuminen on edessä.

Olen aina tiedostanut, että edullinen asumiseni ei jatku ikuisesti. En kuitenkaan uskonut tämän hetken koittavan näin pian, mutta nyt todella lähtee asunto alta. Kyseessä on tuttavani omistama asunto. Tuttavani on halunnut tukea sekä minun että avopuolisoni opiskeluja. Olemme asuneet kämpässä aivan pilkkahintaan, joten on luonnollista, että asunnolle on parempaakin käyttöä.

Omat opiskeluni ovat pääosin jo ohi, mutta avopuolisoni todennäköisesti jatkaa vielä opintojaan kesän jälkeen. Alunperin suunnittelimme, että olisimme vielä hetken saaneet asua kyseisessä asunnossa, kunnes olisimme molemmat saaneet opiskelut valmiiksi.

Asuntokato yllätti kuin talvi autoilijan.

Nykyisessä asunnossa meillä tuli täyteen reilut neljä vuotta ja yllätyksestä huolimatta olen erittäin kiitollinen, että meillä oli käytössämme tällainen mahdollisuus. Ilman superedullista asuntoa olisi moni säästetty euro jäänyt säästämättä. Toivottavasti pääsen jossain vaiheessa korvaamaan palveluksen.

Nykyinen 55 neliön asunto tulee vaihtumaan pienempään, mutta sijainnilla voisi vaikuttaa mukavasti esimerkiksi työmatkan pituuteen. Noin 35 neliötä riittänee mukavasti kahdelle hengelle ja energiselle koiralle.

Tavoitteeni kannalta tämä on tietenkin huono asia. Lainat ovat kokolailla tapissa, joten hieman pelottaa, että mitä pankin kirstunvartija tuumaa asunnon ostoaikeistani. Vaihtoehtona voisi myös olla edullinen vuokra-asunto. Luultavasti ei kuitenkaan mitään eksoottisempaa tällä perhekokoonpanolla.

En ajatellut alun perin käsitellä vuokra- ja omistusasumisen kannattavuutta blogissani, koska aihetta on sivuttu muualla vaikka kuinka paljon. Asian ajankohtaisuuden vuoksi teen kuitenkin omat laskelmani. On siis talviklassikon aika: vuokra- vai omistusasunto.

<< Saiturin comeback
Talviklassikko: Omistus- vai vuokra-asunto? >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑