Saiturin comeback

Saiturin comeback

En tiedä missä todellisuudessa olen aikaisemmin elänyt, mutta syystä tai toisesta, olen jäänyt paitsi Saiturin mainiosta blogista. Saiturilla on blogin puolesta ollut hiljaisempi ajanjakso menossa, mutta jatkossa postauksia on tulossa noin kerran viikossa.

Ensin tarkoitukseni oli vain hieman vilkaista blogia, mutta pian huomasin suorastaan ahmivani kirjoituksia yksi toisensa perään. Poimin blogista mielestäni neljä parasta postausta ja ne ovat alla maustettuna omilla kommenteillani:

10 tapaa, joilla kauppa sinua harhauttaa kertoo nimensä mukaisesti siitä miten kaupat saavat kuluttajat ostamaan enemmän tuotteitaan. Postaus käsittelee paljon ihmismieltä ja sen toimintaa. Kun ymmärtää oman mielensä funktiot, pystyy paremmin vastustamaan päivittäin kohdattavia kiusauksia.

Paljonko oikeasti maksat veroja? Todella paljon enemmän kuin mitä verokortin ennakonpidätys antaa ymmärtää. Pääosin pidän Suomea vallan mainiona paikkana elää. Valtio- ja kunnallishallintomme rakenteet eivät silti toimi niin tehokkaasti kuin olisi mahdollista. Julkishallinnollisten menojen osuus bruttokansantuotteesta on kohtuuttoman suuri. Esimerkiksi uusin Talouselämä (3/2014) käsittelee aihetta ja pohtii onko vika pöhöttyneessä julkishallinnossa vai yksityisen puolen tehottomuudessa. Onneksi voimme lohduttautua sillä, että monilla valtioilla menee vielä huonommin.

Työttömyyskassoja kilpailuttamassa Ei kannata maksaa turhasta. Minulla ei ollut aavistustakaan, että työttömyyskassoista voi valita edullisimman. Tällä hetkellä olen itse väliinputoaja, koska maksan YEL:iä, mutta en täytä yrittäjien eläkekassan vaatimuksia. En myöskään voi kuulua palkansaajan työttömyyskassaan, koska olen YEL-velvollinen.

Oletko pelkkä säästönäpertelijä? AUTS! Tämä postaus kolahti omaan nilkkaan niin, että vieläkin kolottaa. Mainittakoon esimerkkinä viimeisin säästöhaasteni, joka on täysin turhaa säästönäpertelyä. Haasteeni kertoo juuri siitä, miten lisäämällä 80 % vaivannäkemistä, voi saavuttaa viimeisen 20 % hyödyn (tai itseasiassa paljon vähemmän).

Säästönäpertely on oiva itsetutkiskelun paikka minulle, ehkäpä sinäkin löydät itsellesi jotain arvokasta Saiturin aarrearkusta.

Edit. RIP, Saituri blogi 4 / 2017. Menetys on suuri, mutta on vain selvittävä ilman.

<< Oman elämänsä mestari
Asuntokato >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑