Brexit ja voit heittää hyvästit eläkkeelle

Brexit ja voit heittää hyvästit eläkkeelle

Aamu valkeni tänään sysimustassa tunnelmassa. Todennäköisyyksistä huolimatta Brexit toteutui ja on aika sanoa Briteille näkemiin. Lehtien otsikoiden mukaan pörssikurssit syöksyivät tai sukelsivat tänään milloin missäkin ja olisi voinut kuvitella, että nyt on loppu lähellä. Ilmeisesti myös eläkkeeni on vaarassa ja on syytä painaa paniikkinappulaa – tai ehkä on vain aika pistää Brexit oikeisiin mittasuhteisiin.

Äsken vilkaisin mielenkiinnosta Kauppalehden sivuilla ulkomaisten pörssien kehitystä ja eipä tällä hetkellä näyttänyt mikään edes kaksinumeroista alamäkeä. Olisikohan sukellus jäänyt pelkäksi pään nyökkäykseksi? Mene ja tiedä. Alamäki varmaan jatkuu alkuviikosta ja volatiliteetti on kohdillaan lähitulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä ei voida puhua minkäänlaisesta alennusmyyntien alkamisesta. Toisaalta varmasti joku markkinoita fiksumpi sijoittaja löytää itselle sopivia yksilöitä poimittavaksi.

Se täytyy sanoa Briteistä, että itse en tällä hetkellä ole saaren suurimpia faneja. Syyt tosin ovat aivan muualla kuin kansanäänestyksen tuloksissa. Itseasiassa en olisi pahastunut vaikka olisivat vetäneet saaresta tulpan pois ja upottaneet sen meren pohjaan. Ihmiset olisi luonnollisesti voinut siirtää sitä ennen turvaan.

Onneksi tänään on tapahtunut myös paljon merkittävämpiä mullistuksia kuin Brexit. Kävipä nimittäin niin, että olin päivällä virvelin kanssa järven ulapalla ja ensimmäistä kertaa ikinä uistimeen tarttui kuha! Tuntien väsytystaistelusta ei ehkä voida puhua, kun kyseinen yksilö ei ollut koolla pilattu, mutta tapahtuma jää itselleni selvästi pidemmäksi aikaa muistiin kuin muut päivän tapahtumat. Eikä kyse ole edes kalavaleesta! Ehkäpä tämä kertoo riittävästi siitä miten merkittävänä tapahtumana pidän Brexitiä. Omaan elämääni tai tulevaan eläkkeeseeni tuo tuskin vaikuttaa lainkaan. Maailma on joka päivä erilainen ja ainoa pysyvä asia on muutos.

En ole kovin huolissani maailman tilanteesta, mutta olisin kyllä toivonut suurempaa romahdusta, koska suuri kansainvälinen kesäjuhla on taas lähestymässä. Yleistä rahastojen tasapainotuspäivää vietetään jälleen heinäkuussa. Onneksi siihen on vielä hetki aikaa, niin alamäki ehtii ottaa tuulta purjeisiin.

Kaikki eivät ehkä ole kanssani samoilla linjoilla päivän tapahtumista, mutta pitkällä aikavälillä tällä päivällä tuskin tulee olemaan minkäänlaista mainittavaa merkitystä. Jos syystä tai toisesta on tänään vaikea saada unta niin mielen saa kätevästi rauhoitettua kirjoittamalla Googleen Jeremy Siegel – Stocs For The Long Run.

Jääköön tämä päivä historiaan kuhan päivänä.

<< Vain luuseri ei pärjää aikuisena omillaan
Kuukausikatsaus 6 2016 - 210 767 >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑