Kuukausikatsaus 6 2016 - 210 767

Kuukausikatsaus 6 2016 - 210 767

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti 06 / 2016

  • Nettotulot 6973 (3032  €)
  • Kustannukset 645 €
  • Säästöprosentti 90,7 % (78,7 %)

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 2290 euroa, osinkoja 573 euroa ja muita tuloja 160 euroa. Kesäkuussa tuli vielä aika mukavasti osinkoja, kun kotimaan pörssin mattimyöhäset laittoivat osingot maksuun ja tähän pottiin tuli täydennystä jenkkilästä. Muut tulot tulivat ylimääräisistä aterimista, jotka laitoin myyntiin. Lisäksi sain merkittävän lahjan ja huomasin olevani luuseri, koska en tule aikuisena toimeen omillani

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa.

Kuukausi oli kulujen valossa odotettu ja onnistunut. Mitään lipsahduksia ei tapahtunut, mutta päätökseni nauttia joka päivä lounas työpaikan ravintolassa näkyy selkeästi ravintolakuluissa. Lisäksi potkupallokisojen innoittamana jouduin tekemään varustehankintoja. Aivan vapaaehtoisesti en sentään ostoksia tehnyt, mutta kun vanhoista pelikengistä irtosivat pohjat niin päätin, että on aika vaihtaa ne uusiin.

Idiotismia tuli myös harrastettua, mutta kaikkea en siitä ota omaan piikkiin. Seuraan kuukauden aikana tarkkaan, että kuinka paljon käyttötililläni on rahaa, mutta silti viime kuussa tuli sakkoa tilinylityksestä. Erikoista tilanteessa oli se, että debit kortilla tekemäni ostos veloitettiin tililtä 10 päivää ostoksen teon jälkeen. Olin jo sujuvasti unohtanut ostoksen veloitukseen mennessä ja loppu kuukaudesta tili ei enää kestänyt “yllätys” veloitusta. Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Merkittävin muutos varoissa ja veloissa oli osinkosalkkuun tekemäni täydennys. Lisäksi automaattisijoitukset menivät suunnitelmani mukaan eli Seligsonin rahastohankintoihin lähti 500 euroa sekä omissa, että yritykseni nimissä. Kuhan päivällä ei näyttäisi tähän mennessä olleen juurikaan vaikutusta sijoitusten arvon kehittymiseen.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä.

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä on lähinnä tulojen vaikutus.

Yhteenveto

Kuukausi jää historiankirjoihin lopulta hyvin tavallisena kuukautena Brexitistä huolimatta.

<< Brexit ja voit heittää hyvästit eläkkeelle
Minun 60 sekuntiani kuuluisuudessa >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑