Hysh! Täällä puhutaan rahasta

Hysh! Täällä puhutaan rahasta

Tähän mennessä olen postauksissani kierrellyt ja kaarrellut varallisuuteni ympärillä. Tuskin olen poikkeus suomalaisten joukossa, tämä nyt vaan on meillä tapana. Rahalla ei kerskailla.Rahan puutteella voi sitten kehua senkin edestä, ja sillä miten minulla menee vielä huonommin kuin sinulla.

Viime aikoina olen kuitenkin todennut, että yksi ensimmäisistä asioista, mitä etsin muilta talousblogeilta, on varallisuuden kehitys. Esimerkiksi amerikkalaisen Rockstar Financen sivuilla pääsee nauttimaan nettovarallisuuden seurannasta oikein kunnolla.

Suomestakin löytyy jo esimerkillistä rohkeutta kertoa avoimesti sijoitusvarallisuudesta: * Kinskin sijoituspäiväkirja * Vaurastumisen tiellä * Downshiftaaminen * Kitupiikki * Viisikymppisenä eläkkeelle

Entä oma blogini? Yllämainittuja blogeja on mukava seurata juuri niiden avoimuuden takia. Omassa blogissani avoimuudella on vielä varaa pelata.Tämän johdosta tulen jatkossa seuraamaan kolmannevuosikatsauksissa oman nettovarallisuuteni kehittymistä.

Toivon, että tämä tuo blogini seuraamiseen uuden ulottuvuuden. Pääsette kaikki jännittämään yhdessä kanssani sitä, että saavutanko tavoitteeni vai en. Tavoitteeni on tällä hetkellä määritelty sijoitetun omaisuuden perusteella, joten pelkkä nettovarallisuuden seuranta ei riitä.

Tulevat kolmannevuosikatsaukset sisältävät nettovarallisuuden, sijoitetun omaisuuden määrän
oman talouden stressiluvun sekä tulot ja menot.

Nettovarallisuus antaa kuvan kokonaistilanteestani ja sijoitetun omaisuuden määrä kertoo sen, kuinka lähellä olen tavoitteeni saavuttamista. Talouden stressiluku auttaa pitämään menoni kurissa ja toisaalta toivon sen aikanaan antavan viimeisen sysäyksen eläköitymispäätökseen. Tulojen ja menojen seurannan avulla etsin seuraavia kehityskohteita.

Jos kaipaat vielä lisää tunnuslukuja, niin toiveita saa esittää!

<< Älä stressaa, elämässä ei ole tarkoitusta
Sijoitusvarallisuuteni historia - uncensored! >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑