Sijoitusvarallisuuteni historia - uncensored!

Sijoitusvarallisuuteni historia - uncensored!

Kuvasin lähtötilanteeni tämän blogin alkuaikoina melkoisen epätarkasti. Aikani rohkeutta kerättyäni olen tullut siihen tulokseen, että epämääräisyyteen on tehtävä muutos.

Sijoitussalkkunihistioriani alkaa varmaan 90-luvun lopusta. Tällöin minulla ei tietenkään ollut osaa eikä arpaa salkun sisältöön, mutta olen todella kiitollinen vanhemmilleni ja isovanhemmilleni siitä, että minulle ylipäänsä sellainen luotiin. Ajan kuluessa pienistä lahjoituksista kertyi salkkuun mukava pohjakassa.

Tarkempi data alkaa vuoden 2009 tammikuusta. Sen jälkeen matkalle on mahtunut melkoisen paljon nousuja ja laskuja, mutta onneksi kokonaisuutena suunta on ollut ylöspäin.

Varsinaisen sijoitussuunnitelman tein itselleni vasta aloittaessani kirjoittamaan tätä blogia ja sitä ennen salkkuun on ostettu yksittäisiä osakkeita lähinnä tuurilla. Merkittäviä tuloja minulla ei ole ollut ennen vuotta 2012, mutta pienistä tuloista säästäminen sekä osinkojen uudelleen sijoittaminen ja korkoa korolle ilmiö ovat tehneet taikojaan. Salkun sisältöön on kuulunut mm. Fortumia, Nokiaa, Sampoa ja Huhtamäkeä. Tarkemmalla sisällöllä ei ole oikeastaan enää mitään merkitystä, kun nykyinen strategiani painottuu lähes täysin indeksirahastoihin ja agressiiviseen säästämiseen.

Kuvaaja kertoo vain osakevarallisuuden osuuden, koska tarkasta nettovarallisuudesta ei valitettavasti ollut historiadataa saatavilla. Kuvaaja myös loppuu selvästi ennen nykypäivää, koska tuossa vaiheessa aloin hajauttamaan sijoituksia enemmän.

Nykytilanteesta saat parhaan kuvan katsomalla edellisen kuukausikatsauksen lopusta päivityksen netto- ja sijoitusvarallisuudesta.

Tervetuloa sisäpiiriin!

<< Hysh! Täällä puhutaan rahasta
Nettovarallisuus - 159 380 € >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑