Kuukausikatsaus 01 2016 - 191 863

Kuukausikatsaus 01 2016 - 191 863

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti 01 / 2016

  • Nettotulot 2458 €
  • Kustannukset 957 €
  • Säästöprosentti 61,1 %

TULOT & MENOT

Tammikuussa ansiotuloja kertyi 1929 euroa, osinkoja 29 euroa ja muita tuloja 500 euroa. Muut tulot johtuivat siitä, että minua muistettiin vanhenemisen johdosta.

Henkilökohtaisia sivutuloja minulla ei enää ole, vaan nämä kertyvät nykyisin yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Myöskään sijoitusasuntojen tuloja tai menoja ei ole huomioitu, koska kaikki tulot sitoutuvat käytännössä asuntoihin ja realisoituvat vasta kun asunnon myy tai kun velkavipu on huomattavasti nykyistä pienempi. Raportoin yrityksen tulot ja asuntojen laskennalliset tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa.

Viime aikojen tapaan ruokailusta tulee huolehdittua yhä pääosin työpaikalla, joten omia eväitä ei juuri ole tarvinnut ostaa. Lisäksi autoa on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista. Tammikuun kulut olivat odotetut ja toivottavasti loppuvuosi menee suunnilleen samalla kaavalla.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Kurssien osalta vuosi on lähtenyt käyntiin aika mollivoittoisasti ja osakesijoitusten arvot putosivat tammikuussa. Ainoa ostos oli firman kautta ostetut rahastot (400 €).

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudeksi olen laskenut vain oman pääomani osuuden sijoituksistani eli omaisuudesta jolla tavoittelen tuottoa.

Edelliseen kuukauteen verrattuna netto- ja sijoitusvarallisuus tulivat alas kurssien mukana. Viime vuosina nousu on ollut sen verran suurta, että ei ole ihme, että suunta on välillä alaspäin.

YHTEENVETO

Hieman poikkeuksellista suurempaa kurssien laskua lukuunottamatta tammikuussa ei tapahtunut mitään erikoista. En tehnyt itse minkäänlaisia peliliikkeitä. Ostoksia on kuitenkin tarkoitus tehdä heti, kun käteistilanne sen sallii.

<< Unelmista totta - Opas unelmien saavuttamiseen
Kuukausikatsaus 02 2016 - 193 815 >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑