Kuukausikatsaus 12 2016 - 237 047

Kuukausikatsaus 12 2016 - 237 047

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti 12 / 2016

  • Nettotulot 3046 €
  • Kustannukset 1664 €
  • Säästöprosentti 45,4 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 2395 euroa, osinkoja kilahti 205 euroa ja lisäksi muita tuloja oli 446 euron edestä. Tiesin jo etukäteen, että joulukuu muodostuisi kulujen puolesta erittäin haastavaksi, joten päätin varautua niihin etukäteen. Tarkoituksena oli säästää sekä päivätyön että oman firman kululaskujen lunastaminen joulukuulle. Lopulta sain aikaiseksi vain sen, että maksoin oman firman kautta päivärahat ja kulukorvaukset itselleni joista kertyi 446 euroa. 

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa. (Tilinpäätös tulossa tammikuussa).

Kuukauden kulutuksessa sain aikaiseksi koko vuoden ennätyksen – ja kirkkaasti. Periaatteessa kulut olivat aika hyvin normaalilla tasolla, mutta lentävä koira tuotti ylimääräisiä menoja. Myös eläinlääkärissä jouduin vinguttamaan korttia. Lisäksi söin kuin sika. Päätökseni nauttia joka työpäivä lounas työpaikan ravintolassa näkyy selkeästi ravintolakuluissa.  Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Harrastin joulukuussa hieman verosuunnittelua ja laitoin Suomi-osakkeita myyntiin. Ostin näistä osan takaisin ja osalla tasapainotin rahastot. Myös osinkosalkkuun tein pienen lisäyksen. Pääosin sijoitusten arvon kasvu johtui kuitenkin kurssinoususta. Automaattisijoitukset menivät suunnitelmani mukaan eli Seligsonin rahastohankintoihin lähti vakiosumma 500 euroa sekä omissa, että yritykseni nimissä.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä. Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä oli reilua arvonnousua kurssien mukana. Eipä tällä tahdilla tarvitse enää kovin kauan odotella, kun sijoitukset ohittavat seuraavan merkkipaalun.

YHTEENVETO

Ensimmäistä kertaa koko vuonna säästöön jäi alle puolet päivätyön nettopalkasta. Kulutus oli joulukuussa suorastaan karmealla tasolla. Toki jokaisen käytetyn pennin arvoista ja täysin tietoinen valinta. Onneksi yksi kuukausi ei riitä tuhoamaan vuoden saavutuksia ja lisää kokonaisuudesta 2016 on tulossa, kun saan tilinpäätöksen valmiiksi.

<< Vuosi taaksepäin
Blogitulot, sivutulot ja lisätulot - Tilinpäätös 2016 osa 1/2 >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑