Tärkeintä on voitto - ultimaattinen vesisota

Tärkeintä on voitto - ultimaattinen vesisota

Yrityksille tärkeintä on voitto, se mitä jää viivan alle. Itse en ole niin nuuka vaan kaikki voitot kelpaavat. Varsinkin nuorempaa P.Ohattaa olisi voinut kuvailla hyvin kilpailuhenkiseksi. Tästä oli luonnollisesti hyötyä urheilua harrastaessa. Sittemmin olen hieman rauhoittunut, mutta voittamista rakastan yhä.

Olen myös hengen mies ja tietyt asiat ovat aina olleet perheeni parissa pyhiä. Yksi näistä on se, että vettä on aina kulutettava vähemmän kuin mitä naapurit läträävät. Noin vuosi sitten muutimme pieneen asuntoyhtiöön ja näin ollen saan tietoon myös naapureitteni veden kulutuksen. Nyt voin ylpeänä todeta, että mestaruus tuli.

Se onko mestaruus täysin oma vai jaettu, on sitten tulkintakysymys. Meillä vettä kului 34m3 viime vuonna ja likaisin naapuri pääsi samaan lukuun. Omassa asuntokunnassani ihmisiä on kaksinkertainen määrä verrattuna samaan lukuun päässeeseen naapuriin eli henkilöä kohden kulutimme 50 % vähemmän vettä. Muut kahden hengen taloudet läträsivätkin sitten oikein olan takaa lähes 100m3 vuotuisella kulutuksella.

Kieltämättä myös olosuhteet veden säästämiselle ovat meille melko otolliset. Itse kylven aina sivutyön yhteydessä, joten kotona ei tällaiselle ole enää tarvetta. Aamusuihkuun en suostu vaikka aseella uhattaisi. Paremmalle puoliskolleni pistän aina sekuntikellon päälle ja ilmoitan kun on aika siirtyä pyyhkeelle, jotta veden kulutus pysyy kontrollissa.

Nyt olen vain ylpeä kilpailun voitosta, vaikka muut eivät edes tiedä osallistuneensa kilpailuun. Tämä ei minua haittaa pätkääkään. Taloyhtiössämme vesi laskutetaan arvion mukaan ja tasataan tarvittaessa mittarilukeman perusteella. Tästä johtuen saimme hieman hyvitystä maksetuista vastikkeista ja näin myös viivan alle jäi viime vuonna hieman enemmän kuin tilinpäätöksessä kerroin.

<< Sivutyöstä lisätuloja
Ansaittu hiihtoloma >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑